Formula Ford

Formule Ford: Mike Stoffels niet aan de start op Zolder

Mike Stoffels zal aanstaande zondag niet deelnemen aan de vijfde race om het Nederlands- en Beneluxkampioenschap Van Uitert Formule Ford op het circuit van Zolder in België. Oogletsel houdt de onfortuinlijke coureur dit weekeinde noodgedwongen aan de kant.  

De medisch specialisten in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen hebben Stoffels nadrukkelijk geadviseerd om niet in actie te komen tijdens de Zolder Super Prix. De oogwond die de 17-jarige Ford Junior afgelopen week op ongelukkige wijze opliep, moet volgens de artsen eerst helemaal zijn hersteld om te kunnen vaststellen of er geen sprake is van blijvend letsel. 

Tegenslag
 
Afgezien van het slagen voor zijn eindexamen hebben de afgelopen weken voor de aanstaande CIOS-student weinig positiefs gebracht. Een bedrijf dat Stoffels al jaren sponsort ging falliet en een andere geldschieter van de coureur blijkt uiteindelijk niet aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen. Gevolg van dit alles is dat een flink aantal testdagen voor de rest van het seizoen moest worden geschrapt. Daarmee dreigt het gevaar dat Stoffels de aansluiting met zijn directe concurrenten definitief gaat verliezen. "We zijn hard op zoek naar aanvullende sponsors zodat ik dit seizoen toch in gevecht kan blijven met Florie en Van der Slik", aldus een niet al te vrolijke Stoffels. "Maar het belangrijkste is dat nu eerst dat oog weer in orde komt".
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet