DTM

DTM: Taxi met Christijan Albers als chauffeur

Op een toch al mooie zaterdag, vlak voor de kwalificatie van de DTM-race op Circuit Park Zandvoort, kom ik Ed van Proosdij van Goodyear-Dunlop Tires Nederland tegen. In de aanloop naar dit weekend hebben we op AUTOSPORT.NL een leuke prijsvraag gehad in samenwerking met Dunlop en enthousiast praten we na over deze actie. “Ik heb voor vanmiddag nog een plaatsje in een DTM-taxi over, is dat iets voor jou?”, vraagt Ed mij plotseling. Er zijn van die momenten dat je fantasie op de loop gaat en je dingen denkt te horen die er helemaal niet zijn. Maar aan de vragende blik van Ed zie ik dat het ernst is. Ik haast me dan ook om zijn aanbod met open armen aan te nemen en besef direct dat ik een ontzettende bofkont ben.

 01 ed_marco


Links de gelukkige, rechts Dunlop's Ed van Proosdij

Geluksvogel: Marco Antheunisse, fotografie: Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters

Mercedes of Opel
’Einde van de middag meld ik me bij de Dunlop tent en ontmoet daar een andere geluksvogel, die de taxirit gewonnen heeft met een prijsvraag. Iemand van de ITR, die de organisatie achter de DTM verzorgt, komt ons ophalen en brengt ons naar de pitboxen waar de taxiritten gaan plaatsvinden. Daar scheiden onze wegen, de prijswinnaar gaat naar de Opel pitbox en ik vervolg mijn weg naar de Mercedes pitbox. In mijn achterhoofd zegt een klein stemmetje, het zal toch niet …

Papierwerk
In de Mercedes box merk ik al snel dat ook alles voor dit onderdeel van een DTM-weekend tot in de puntjes geregeld is. Een hele rij witte Mercedes overalls in alle maten hangt klaar, met ernaast een grote kast met raceschoenen en een rek met prachtige zilveren helmen.

 02 helmen

Helmen voor grote en kleine hoofden.

Met een steelse blik op mijn postuur krijg ik meteen de juiste maat overall in mijn handen gedrukt. Enkele ogenblikken later sta ik strak in het racepak klaar. Dan is het tijd voor de papieren, want men wil precies weten wie en in welke gesteldheid er straks over het circuit vliegt. Vragen over ziekenhuisopname, epilepsie, medicijngebruik geven aan dat niet zomaar iedereen mag instappen. Gelukkig kan ik alles positief beantwoorden en mag ik naar buiten waar al enkele andere geluksvogels staan te wachten.

 03 samen_wachten


Beroemd
Ed van Proosdij wacht mij daar al op en constateert met een lach op zijn gezicht dat ik er, klein van postuur als ik ben, zo in die overall echt als een coureur uitzie. Alsof om dat te bevestigen staat er ineens een marshall voor me met een rood petje en een pen in zijn hand. “Mag ik uw handtekening?”, vraagt hij me zeer beleefd. Ik vertel hem lachend dat ik dat best wil doen, maar dat hij daar niet veel aan zal hebben, want bekend ben ik niet. Speurend tussen de andere gasten gaat hij verder op zoek naar een echt bekend gezicht. Wat een overall en raceschoenen al niet teweeg kunnen brengen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet