IndyCar

Champcar: Bourdais wint TorontoHattrick in Toronto voor Sebastien Bourdais met Newman Haas. 

De Fransman Sebastien Bourdais scoorde in een tumueltueuze stratenrace in Toronto zijn derde Champcar zege dit seizoen voor het Team van Newman Haas.
De Fransman maakt er overigens ook geen geheim van dat hij in 2005 naar de Formule l wil. Bourdais nam de leiding in de stand van het kampioenschap van zijn Braziliaanse teamgenoot Bruno Junqueira over. 

Tekst: Willem J. Staat

Champcar: Bourdais wint Toronto Newman Haas coureur Sebastien Bourdais reed van de 84 te verrijden race-ronden maar liefst 75 ronden op kop en liet zich eigenlijk geen moment van de wijs brengen.Veteraan Jimmy Vasser finishte voor het team van PKV als tweede, terwijl Patrick Carpentier nipt de derde plaats pakte nadat de Amerikaan Ryan Hunter Reay in de slotfase met langzaam leeglopende band naar de pits moest, waardoor Patrick Carpentier voor het team van Forsythe Racing alsnog een podium pakte. Regerend kampioen en lokale held Paul Tracy die de gehele week in een PR oorlog verwikkeld was met zijn landgenoot Alex Tagliani na een incident in Cleveland, maakte zich andermaal weinig populair bij zijn collega's.Tracy was verwikkeld in twee separate incidenten met de Brit Justin Wilson en zijn landgenoot Alex Tagliani.Zowel Tracy als Tagliani kregen een penalty wegens vermijdbaar contact. In de 72e ronde elimineerde Tracy de Mexicaan Michael Jourdain op weinig elegante wijze uit de wedstrijd, maar werd daarvoor niet bestraft en eindigde als vijfde in de algemene rangschikking.Kampioenschapsleider Bruno Junqueira werd reeds in de tweede ronde door een crash uitgeschakeld. Overigens telde de race in Toronto een record aantal neutralisaties voor diverse incidenten. De zesde plaatse ging naar ex-Formule l coureur Gaston Mazzacane, terwijl Alex Tagliani voor het Team van Rocketsports als zevende eindigde 

Uitslag
1. Sebastien Bourdais(F)Lola  Cosworth  84ronden 1.45.36.380 134.720km/u
2. Jimmy Vasser(USA) Lola Cosowrth 84 ronden
3. Patrick Carpentier (CDN) Lola Cosworth  84ronden
4. Mario Haberfeld(BR)Reynard  Cosworth  84 ronden
5. Paul Tracy (CDN) Lola Cosworth 84 ronden
6. Gaston Mazzacana(RA) Lola Cosworth 84 ronden
7. Alex Tagliani(CDN) Lola Cosworth 84 ronden
8. Ryan Hunter Reay(USA) Lola Cosworth 84 ronden
9. Oriol Servia(ESP) Lola Cosworth 83ronden
10. A.Sperifico(BR) Reynard Cosworth 83 ronden. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet