Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
FIA F3000

F3000: Robert Doornbos stelt teleur met tiende plaats

In de zesde FIA International F3000 wedstrijd van het seizoen op het circuit van Silverstone, heeft Robert Doornbos zijn negende startpositie ditmaal niet om kunnen zetten in WK-punten. Aan de kop van het veld was echter genoeg spanning te beleven. Na een rondenlang duel tussen kampioenschaprivalen Vitantonio Liuzzi en Enrico Toccacelo, won de eerstgenoemde uiteindelijk zijn vijfde Grote Prijs van dit jaar.

Robert Doornbos kwam er niet aan te pas door een slechte kwalificatie. Nadat in de vrije training op vrijdag nog de snelste tijd op de klokken werd gezet, ging er in de beslissende kwalificatie veel fout. Onze langenoot ging vanaf de negende positie de race in maar kon het tempo niet bijhouden.Doornbos' teamgenoot Vitantonio Liuzzi had meer reden tot lachen. De Italiaan behaalde, na een spannend duel met rivaal Enrico Toccacelo en oud-F3000 kampioen Tomas Enge, zijn vijfde overwinning uit zes races. Door deze prestatie krijgt Liuzzi steeds meer zicht op de felbegeerde titel in deze hoog aangeschreven opstapklasse naar de Formule 1.

Doornbos: "Een teleurstellend weekend daar ik mij met name hier een goede kans had toegedicht. Net als tijdens de vorige race op Magny-Cours heb ik de race set-up van mijn teamgenoot gekopieerd, maar ook nu had ik niet het volste vertrouwen in mijn wagen. In de komende twee weken zal ik me met het team gaan beraden welke strategie en set-up we gaan gebruiken om wel vooraan mee te kunnen strijden."

Uitslag:
1. Vitantonio Liuzzi (IT), Arden International, 50:22.548
2. Enrico Toccacelo (IT), BCN, + 01.088s
3. Tomas Enge (CH), Ma-Con, + 07.988s
4. José Maria Lopez (ARG), CMS, + 18.892s
5. Patrick Friesacher (AUT), Coloni, + 21.769s
6. Raffaele Giammaria (IT), AEZ, + 26.902s
7. Tony Schmidt (GER), Ma-Con, + 35.925s
8. Alan van der Merwe (S-AF), SuperNova, + 42.330s
9. Robert Doornbos (NL), Arden Int, + 45.368s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet