Sportscars

Sportscars: LMES Nürburgring: de stand halverwegeDe Audi met Pierre Kaffer aan de leiding voor de Pescarolo met Soheil Ayari

Na drie van de zes uur in de race leidt de Audi R8 van het Audi Sport UK Team Veloqx met Jamie Davies en Johnny Herbert. Op de tweede plaats rijdt de Crëation-Zytek met Nicolas Minassian en Jamie Campbell-Walter. Daarachter de Japanse Audi van Seiji Ara en Rinaldo Capello, met de andere Audi van het Veloqx-team (Kaffer/McNish) als vierde. Deze vier auto's rijden in dezelfde ronde. Wisselende weersomstandigheden maken het voor de deelnemers bijzonder lastig. Net voor de start kwam er een korte bui naar beneden en ook tijdens de wedstrijd wisselden felle buien en opklaringen elkaar af.

Tekst: René de Boer
Foto's: Tim Böhme

In ronde 43 raakte Pierre Kaffer met de leidende Audi van de baan in de Mercedes-Arena, nadat hij er een halve ronde eerder al was afgegaan in de NGK-chicane, de vroegere Veedol-S. In de Mercedes-Arena stond de Audi vast in de grindbak en moest er door een tractor worden uitgetrokken. Kaffer bereikte vervolgens in langzaam tempo de pits en kon na controle en bandenwissel de strijd vervolgen, maar was wel teruggevallen tot de zesde plaats. Korte tijd later raakte de Barron-Connor-Ferrari met Deletraz aan het stuur betrokken bij een aanrijding met Soheil Ayari in de Pescarolo-Judd bij het uitkomen van de Dunlop-bocht. De Ferrari raakte van de baan en stond lange tijd in het grind, waardoor de auto ook ver in het klassement terugviel. De andere auto van het team met Thomas Biagi, John Bosch en Danny Sullivan ligt elfde algemeen en tweede in de GTS-klasse, waarin Bartels, Alzen en Konrad leiden met de Vitaphone-Saleen. Adam Jones en Sascha Maassen leiden in de GT-klasse met de Cirtek-Porsche.


Op de natte baan was het voor sommigen lastig om de auto's op de baan te houden 

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet