Formule 3

F3: Ferdinand Kool oppermachtig in Recaro F3 op Ovalbaan van Lausitz

En dat is overwinning nummer twee van het seizoen! Ferdinand Kool kwam, zag en overwon. Mocht hij nog geen etmaal geleden ook al op de tweede podiumtrede de champagne ontkurken, vandaag deed de coureur van JB Motorsport het met een overwinning nog eens dunnetjes over. Met grote dominantie heerste de Rotterdammer het gehele weekend op het circuit van de Lausitzring tijdens de Eurospeedway Trioval waar hij de poleposition en dito overwinning aan elkaar wist te rijgen. Met dit voortreffelijke resultaat en zijn glorieuze overwinning op Assen van enkele weken geleden, is Kool met een opvallende opmars bezig en lijkt helemaal te zijn ontketend voor de laatste races van het seizoen. Bovendien maakt de 24-jarige rijder met zijn dubbele podiumfinishes een sprong in de 2005 Recaro Duits Formule 3 Kampioenschap. Ferdinand staat momenteel op een zesde plaats met 61 kampioenschappunten. Er was meer Nederlands succes door de tweede plaats op het podium van teamgenoot Ho-Ping Tung.

Tekst en foto's: PR

 kool1_lausitz_zondag

In de eerste kwalificatiesessie zette Kool op zaterdagochtend op een duizendste seconde nauwkeurig dezelfde tijd (46.846) als zijn teamgenoot Ho-Pin Tung neer. Kool pakte daarmee zijn verdiende poleposition en presteerde evenals Ho-Pin optimaal door de goede samenwerking met zijn spotter (ex-JB-coureur en Formule 3 Rookie winnaar 1999 Walter van Lent). In de tweede en afsluitende sessie wist Ferdinand met de Opel-Spiess Dallara F304 zich op het 3,251 kilometer lange circuit naar een vierde tijd (46.784) te rijden.

Nadat hij op zaterdagmiddag zijn eerste race als tweede wist af te sluiten, startte Kool op het druk bezochte ‘ADAC Eastside 100’ voor de afsluitende wedstrijd van de tweede startrij. In de rollende start pakte Kool na de tweede ovalbocht direct de leiding in de wedstrijd. Ferdinand wist gedurende de eerste tien ronde de koppositie te behouden en zag dat zijn teamgenoot in de slipstream van Kool mee profiteerde. Kool liet zich vervolgens in de 26 ronden tellende race nog even terugzakken naar de derde plaats, maar veroverde na een safetycar situatie opnieuw de eerste stek. Deze positie gaf de Rotterdammer niet meer uit handen en boekte in een kort tijdsbestek van de laatste vier races alweer zijn twee zege van het jaar!

 kool2_lausiz_zon
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet