IndyCar

Champcar: Oriol Servia voelt zich bedrogen.

De Spanjaard Oriol Servia behaalde op het Circuit Gilles Villeneuve als plaatsvervanger van Bruno Junqueira bij het team van Newman Haas zijn allereerste Champcar overwinning. De Spanjaard wist niet of hij moest lachen of huilen.

 Montreak

Timo Glock zorgde voor opschuddig in Montreal. Foto Champcar.

Glock zorgt voor moeilijkheden
"Ik was er werkelijk op gebrand om te winnen. Als de officials niet hadden ingegrepen, dan had het er in de chicane wel eens niet best uit kunnen zien." aldus Servia. Oorzaak was de Duitser Timo Glock, die door een out-of-sequence strategie op een geheel ander schema reed. Dat bracht de ex-F1 Jordan testrijder in de 60e ronde aan de leiding. Glock had zijn laatste stop in de 56e ronde gemaakt en viel naar de 11e plek terug, maar een neutralisatie in de 60e ronde bracht de Duitser aan de leiding.
Glock probeerde wanhopig zijn positie met nogal aggressief blokken van Newman Haas coureur Servia te verdedigen, maar de ex-F1 man werd via de boordradio door de wedstrijdleiding geïnformeerd dat hij plaats moest maken voor de aandringende Servia.

Wedstrijdleiding ordonneerde Glock!
"De wedstrijdleiding vertelde me dat ik Glock moest passeren. Ik wist echter niet of hij mij wel voorbij zou laten" verklaarde Servia na afloop. Wedstrijdleider Tony Cotman: "Na een eerste incident met Servia hebben we Timo gewaarschuwd en hij deed het weer. Dit soort dingen laten we hier niet gebeuren. De tweede keer zat hij naast Servia, en wij gaven Oriol de opdracht hem te passeren. Het was een harde maar moeilijke beslissing. "Ëx-F1 testrijder Glock gaf na afloop wel toe dat hij op z'n zachtst gezegd nogal wat fouten had gemaakt.Voor de Spanjaard Oriol Seriva was dit de allereerste overwinning sinds zijn F3 tijd in 1997. Kampioenskandidaten Bourdais en Tracy eindigden resp. als vierde en achtste.

tekst Willem J.Staat

UITSLAG
1. Oriol Servia(ESP) Lola Cosworth 79 ronden(gem 173.400 km/u).
2. Timo Glock(D) Lola Cosworth 79 ronden
3. Justin Wilson(GB) Lola Cosworth 79 ronden
4. Sebastien Bourdais(F) Lola Cosworth 79 ronden
5. Alex Tagliani(CDN) Lola Cosworth 79 ronden
6. Cristiano da Matta(BR) Lola Cosworth 79 ronden
7. Jimmy Vasser(USA) Lola Cosworth 79 ronden
8. Paul Tracy(CDN) Lola Cosworth 79 ronden
9. A.J. Allmendinger(USA) Lola Cosworth 79 ronden
10.Mario Dominguez(MEX) Lola Cosworth 79 ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet