SEAT Cupra Cup

Nieuwe rolkooi voor SEAT Cupra Cup

De auto's in de SEAT Cupra Cup worden de komende periode flink aangepast. De auto's krijgen een nieuwe rollbar, een beter onderstel en meer vermogen. Uiteraard kost dit plan veel geld. SEAT zal de kosten voor zijn rekening nemen.
Cupmanager Geert Vermeer verwacht dat de aanpassingen voor de races op Zolder (16-18 juli) gereed zullen zijn.
 

Tekst: Roy van der Laan 

De betrokkenen rond de SEAT Cupra Cup hebben besloten om de huidige rollbar te vervangen door een geheel nieuw exemplaar. Deze beslissing is het gevolg van het feit dat de organisatie er niet in is geslaagd om de huidige, te lage rollbar te verhogen. Zoals al vaker vermeld, is er veel ruimte tussen de huidige rollbar en het dak van de Ibiza's. Lange rijders steken hierdoor met hun helm deels boven de rollbar uit en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De nieuwe rolkooi is speciaal op maat gemaakt en wordt ingebouwd door Orbit Autosport.
Overigens is er nog steeds geen uitsluitsel over het ongeval van Mario Vos, waarbij de rollbar niet tegen zijn taak bestand bleek. 

Vele aanpassingen
 
In samenspraak met Beek Auto Racing en Orbit Autosport is besloten om nog een groot aantal wijzigingen aan de auto's door te voeren. Het betreft onder meer de vervanging van de bestaande silentblocs ('rubbers') uit de voorwielophanging door stijvere kunststof bussen, een instelbare camberverstelling op de voorwielen en een verstelbare remdrukregelaar in het rijderscompartiment.
De auto's krijgen een nieuwe Cupra voor- en achterbumper en een nieuwe, grote intercooler die voor meer motorvermogen moet zorgen.  Tevens wordt de ECU (motormanagement)  opnieuw geprogrammeerd of wordt er een nieuwe, aangepaste ECU gemonteerd.
Alles bij elkaar moet dit van de SEAT Cupra Cup-auto's 'echte' raceauto's maken, en geen Seat Ibiza TDi zonder interieur en voorzien van een rollbar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet