GT

FIA GT: Zesde race op Donington in laatste ronde beslist

Het slot van de zesde race van het FIA GT kampioenschap, verreden op het circuit van Donington Park, stond bol van de spanning. In de laatste minuten van de drie-uursrace kwam de leidende positie twee keer in andere handen. Doordat de leidende Saleen in de laatste ronde bij een aanrijding betrokken was, wonnen Karl Wendlinger en Jaime Melo met hun Ferrari 575 M Maranello. Het is pas de eerste zege voor dit model Ferrari dit seizoen.  

Met nog vijf minuten te gaan leken Karl Wendlinger en Jaime Melo op weg naar de zege. Op dat moment moest voormalig F1-coureur Wendlinger het rustiger aan doen om te voorkomen dat 'zijn' Ferrari 575 M Maranello zonder brandstof stil zou komen te staan. Uwe Alzen profiteerde en nam de leiding over met zijn Saleen. Dat was opmerkelijk, want Alzen en zijn teamgenoot Michael Bartels waren vanaf de laatste startpositie vertrokken nadat hun tijd was afgenomen.  

Aanrijding
 
In de laatste ronde stonden de monteurs van de Saleen-equipe al langs de vangrail klaar om de zege te vieren. Tot hun verbazing kwam echter Wendlinger als eerste over de finish. Alzen was in de laatste ronde op zijn achterwiel geraakt door Lucas Luhr (Freisinger Porsche 996 GT3-RSR), waardoor de ophanging van de Saleen was gebroken. Uwe Alzen, kokend van woede, werd toch nog tweede.
De derde plaats was voor Philipp Peter en Fabio Babini met hun Ferrari 575 M Maranello. In de top zeven staan maar liefst zes Ferrari-equipes.
De Saleen van Walter Lechner jr, Toni Seiler en Paul Knapfield, die van pole vertrok, viel uit.  

Uitslag:
 
1. Karl Wendlinger en Jaime Melo, Ferrari 575 M Maranello
2. Uwe Alzen en Michael Bartels, Saleen S7
3. Philipp Peter en Fabio Babini, Ferrari 575 M Maranello
4. Matteo Bobbi en Gabriele Gardel, Ferrari 550 Maranello
5. Luca Capellari en Fabrizio Gollin, Ferrari 550 Maranello
6. Emanuele Naspetti en Gianni Morbidelli, Ferrari 575 M Maranello
7. Stefano Livio, Enzo Calderari en Lilian Bryner, Ferrari 550 Maranello
8. Thomas Erdos en Mike Newton, Saleen S7
9. Chris Goodwin en Miguel Ramos, Saleen S7
10. Stéphane Ortelli en Emmanuel Collard, Porsche 996 GT3-RSR (winnaars N-GT)
13. Arjan van der Zwaan, Stéphane Lemeret en Henrik Roos, Chrysler Viper
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet