Diversen

Div: Formule BMW: Van der Drift op champagnedieet?

Ook tijdens de tweede wedstrijd in de Formule BMW op de Norisring stond Nieuw-Zeelander-van-Nederlandse-origine Chris van der Drift op het podium. Vanaf een derde startplaats stoomde hij al snel op naar de koppositie in de wedstrijd. Op twee/derde van de race moest hij de gewonnen plaatsen echter teruggeven aan kampioenschapsleiders Vettel en Abreu. Rookie van der Drift kon er echter niet om malen: "Alweer twee podiumplaatsen in mijn allereerste seizoen, ik ben echt heel erg blij!"

Tekst: Ralf Dennissen   Fotografie: Boudewijn Pieters


 

Een fles bubbelwijn in de hand, handtekeningen uitdelend aan fans treft AUTOSPORT.NL Chris van der Drift kort na de zo succesvol verlopen race op de zondagmorgen. "Ik had een hele goede start, dat was echt geweldig", vertelt hij voor het motorhome van het Rosberg-team. "Dan rijd je dus aan de kop en dan denk je: geen fouten maken." Die maakte Kiwi niet, maar op twee/derde van de race had de 17-jarige het duidelijk moeilijk met de wegligging van de wagen.

"Zeven ronden voor het einde kreeg ik wat problemen met de bandenspanning", legt hij later uit. "Misschien dat we daar nog iets aan hadden kunnen doen, maar ja. Vettel kwam ook steeds heel erg goed uit de laatste bocht." Na tien verreden races in de Formule BMW staat Van der Drift nu vijfde in het klassement. In de rookie-klassering leidt hij het veld.

Formule BMW. Race 2 Norisring:

1. Sebastian Vettel (Dld), 20 punten
2. Atila Abreu (Bra), 15 punten
3. Chris van der Drift (NZl), 12 punten

Formule BMW. Klassement na race 10:

1. Sebastian Vettel (Dld), 187 punten
2. Atila Abreu (Bra), 141 punten
3. Dominik Jackson (Eng), 89 punten
4. Sebastien Buemi (Zwi), 88 punten
5. Chris van der Drift (NZl), 84 punten

Formule BMW. Rookie-klassement na race 10:

1. Chris van der Drift (NZl), 160 punten
2. Sebastien Buemi (Zwi), 143 punten
3. Fabio Onidi (Ita), 83 punten
 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet