FIA F3000

Olivier Tielemans vlak na start getorpedeerd in 3000 Pro Series

Dat is ook racen. Je bereidt je goed voor op het weekend. In de kwalificatie heb je nog wat pech met een leeglopende band en gaat het moeizaam. Vervolgens heb je een wereldstart en maak je in een keer vier plaatsen goed, die je de dag daarvoor hebt laten liggen. En dan, pats, een paar seconden later is je race voorbij. Inpakken, naar huis en voorbereiden op de volgende race.

Tekst: PR

Het overkwam Olivier Tielemans in de zesde race van de 3000 Pro Series Eurocup op de Eurospeedway in het Duitse Lausitz. Daar wilde Olivier Tielemans een einde maken aan een constante serie van vijfde plaatsen. En paar seconden na de start werd die ambitie letterlijk de grond in geboord. “Ik ben getorpedeerd door Ippoliti ,” vertelt de teleurgestelde Tielemans op de terugweg naar huis. “Op dit circuit duurt het even voordat je bij de eerste bocht bent. Alle auto’s denderen daar met hoge snelheid op af. Vervolgens wordt het heel smal. Ippoliti stuurde naar binnen, maar daar was geen ruimte, want daar zit ik. Zijn voorband toucheerde mijn achterband en we vlogen allebei in het gras.”

Tielemans en Ippoliti waren niet de enige coureurs die stranden in de eerste bocht. In de ravage schoten ook Norbert Sieder, de leider in het kampioenschap en Tor Graves eraf. ‘Elke nadeel heeft zijn voordeel,’ zullen we dan maar zeggen, want hiermee bleef de schade in het kampioenschap voor Tielemans beperkt. Tor Graves stond gelijk met Tielemans. Ippoloti net achter hem.

Norbert Siedler verloor dure punten door de domme actie van zijn teamgenoot. Gelukkig voor hem werd de race gewonnen door Robbie Kerr, voor de Draco-rijders Lienemann en Bonetti. De Brit Kerr reed namelijk voor de eerste keer mee in het kampioenschap en is geen bedreiging voor Siedler. Zijn voornaamste doel was het circuit te leren kennen voor de A1 Grand Prix-race die op 9 oktober zal gaan plaatsvinden op de EuroSpeedway en waar ook Jos Verstappen op de grid zal verschijnen.
Kans op eerherstel krijgt Olivier Tielemans op 25 september. Dan wordt de zevende race in het kampioenschap gereden op het circuit van Adria in Italië.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet