Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Tempo-Team geeft het tempo aan


Zo ontstond er een lange file achter de Cable1-coureur, bestaande uit Mike Verschuur, Phil Bastiaans (slechts de achtste tijd in de training), Tempo-Team gastrijder Bernhard ten Brinke en Berend Gesman.


File rijden achter Oscar Middeldorp.

Mike Verschuur, net geslaagd voor zijn havo-diploma, moest een inhaalpoging bij Middeldorp bekopen met een nulresultaat. Hij kwam op het vuile gedeelte naast de ideale lijn terecht, verloor daarmee alle grip en gleed van de baan. Desondanks werd de jonge coureur na afloop geprezen, onder meer door Phil Bastiaans. De routinier reed de halve race vlak achter Mike, maar zag geen kans om hem te passeren.



Mike Verschuur, geen finish, toch een sterke race.
 

J.J. Magalhaes vocht de gehele wedstrijd met teamgenoot Willy Welles. Ondanks dat hij even naast de baan kwam bij het uitkomen van de Audi-S bocht, waarbij hij zijn positie verloor, wist hij toch voor Welles te finishen. Hij werd negende. 

 

Sterke race
Bernhard ten Brinke reed een sterke race. De coureur rijdt normaal in de ID&T Clio Renault Sport Cup voor Equipe Verschuur en bestuurde nu de vierde auto van het door Verschuurs Orbit Autosport geprepareerde Tempo-Team Racing. Ten Brinke slaagde erin om Middeldorp te verschalken en werd netjes vijfde. De zege in de Olympische klasse ging naar Vincent van der Valk (achtste algemeen) voor Willy Welles en Thomas Bangma. Laatstgenoemde gastrijder is eigenlijk te ervaren voor de Olympische klasse, daarom stond hij zijn beker na de race af aan Terry Mader.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet