Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Tempo-Team geeft het tempo aanRory Bertram en Tim Coronel waren oppermachtig tijdens de derde race van de Pearle Alfa 147 Challenge, verreden tijdens Italia a Zandvoort. De Tempo-teamgenoten vertrokken gezamenlijk van de eerste startrij en pakten de eerste (Rory) en tweede plek in de race. De strijd in de kop van het klassement is nu erg spannend.

Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters


De eerste twee races van de Pearle Alfa 147 Challenge eindigden in een Cable1-dubbelzege. Tijdens het door 11.500 toeschouwers bezochte Italia a Zandvoort speelde Tempo-Team Racing echter de eerste viool. Rory Bertram (pole) en Tim Coronel begonnen de race vanaf de eerste startrij en lagen de hele race op kop. 

 
Een prima start voor Rory Bertram en Tim Coronel, met direkt een gat met Sandor Van Es.

Rory won nipt voor zijn teamgenoot en hervond daarmee de aansluiting in het tussenklassement. Coronel zat de hele race op de bumper van zijn teamgenoot. "In de laatste ronde probeerde ik nog om Rory te passeren, maar dat lukte niet", aldus de regerend kampioen. "Hij verdedigde zijn positie goed." Tim had gemakkelijk revanche kunnen nemen voor de niet zo nette inhaalactie van Rory tijdens de Pinksterraces, maar liet dat achterwege.


De befaamde Cable1 trein was ontkoppeld, de Tempo-Team trein stoomde tijdens Italia a Zandvoort op volle kracht door.


Sandor van Es was de enige die het hoge tempo aan de kop enigzins kon volgen, maar aanvallen lukte niet.

Samenwerking
Sandor van Es behield bij de start zijn startpositie en lag daarmee vlak achter het Tempo-Team duo op de derde plaats. Van Es, uitkomend voor Cable1 Outox Racing, kon aansluiten, maar niet aanvallen. "Ik kon in de eerste zes ronden aanhaken, meer niet. Ik heb alles gegeven in de eerste helft van de race." In de slotfase moest hij door bandenproblemen iets lossen, maar zijn derde plek kwam niet in gevaar. 'Samenwerking' is het toverwoord in de Pearle Alfa 147 Challenge, benadrukte Van Es. "Tijdens de Pinksterraces werkten Phil Bastiaans en ik goed samen, iets wat niet gezegd kon worden van Tim en Rory. Wij profiteerden daarvan en pakten de dubbel. Nu werkten Tim en Rory wel goed samen. Ik had daar geen antwoord op."


Samenwerking is belangrijk in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge.

Na drie races leidt Sandor de dans om de titel met 55 punten, vlak voor Phil (52) en Rory (51). "Cable1 en Tempo-Team doen niet voor elkaar onder", vindt Sandor. Het belooft daarmee nog een spannend kampioenschap te worden.

File
Melvin de Groot presteerde uitstekend in de tijdtraining, maar zijn vierde startpositie bleef leeg op de startgrid. Mike Verschuur begon de race als vijfde, hij werd bij de start afgetroefd door Oscar Middeldorp die naast hem op de derde startrij begon. Middeldorp was niet de snelste, maar verdedigde zijn positie wel goed.


Oscar Middeldorp weet Mike Verschuur rondenlang achter zich te houden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet