IndyCar

Champcar: Bourdais wint PortlandDe Fransman Sebastien Bourdais was met zijn Newman Haas McDonalds Lola oppermachtig in Portland.
De bebrilde Fransman lag van de 94 ronden tellende wedstrijd ruim 85 ronden op kop. Zijn teamgenoot Bruno Junqueira eindigde als tweede en de Canadees Paul Tracy als derde.

tekst Willem J. Staat.
Foto: Champcar

Bourdais boekte zijn vijfde Champcar zege, terwijl zijn teamgenoot Bruno Junqueira met een tweede plaats de stand om het kampioenschap leidt.In de slotfase wist Bruno Junqueira zijn achterstand van ruim 8.8 secs. tot 1.247 secs. te reduceren."Dit baarde me wel enigszins zorgen" vertelde Bourdais na afloop.De race bestond uit drie z.g. pitstop windows, waarin een verplichte stop moet worden afgelegd. Tijdens één van deze windows moesten de coureurs gebruik maken van een alternatief setje Bridgestones.

Juist deze zacht compound, die met een rode streep gemarkeerd was levert een betere grip, en mogelijk meer snelheid op, ten koste van de levensduur.Junqueira maakte hier in de slotfase handig gebruik van."Ik kon er gewoon niet bij komen" aldus de Braziliaan.Regerend kampioen Paul Tracy finishte als derde, maar werd geruime tijd opgehouden door zijn landgenoot Alex Tagliani, waardoor hij zijn uitgangspositie niet kon verbeteren. 

Uitslag:
1. Sebastien Bourdais (F)  Lola Cosworth 94 ronden 1u.46.50.481(gem 188.857 km/u)
2. Bruno Junqueira(BR) Lola Cosworth 94 ronden
3. Paul Tracy(CDN) Lola Cosworth 94 ronden
4. Patrick Carpentier(CDN) Lola Cosworth 94 ronden
5. Justin Wilson(GB) Lola Cosworth 94 ronden
6. A.J. Allmendinger(USA)  Lola Cosworth 94 ronden
7. Alex Tagliani(CDN) Lola Cosworth 93 ronden
8. Jimmy Vasser(USA) Lola Cosworth 93 ronden
9. Mario Haberfeld(USA) Reynard Cosworth 93 ronden
10.Roberto Gonzalez(Mex) Lola Cosworth 93 ronden. 

Stand kampioenschap
1. Bruno Junqueira 105 punten
2. Patrick Carpentier  99 punten
3. Sebastien Bourdais 98 punten
4. Paul Tracy 79 punten
5. Ryan Hunter Reay 75 punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet