Formula Ford

Formule Ford: Nederland verslaat EngelandOp het Engelse Brands Hatch hebben Michel Florie en Helmert-Jan van der Slik de overige deelnemende Formule Ford rijders een gevoelige tik gegeven. Beide Nederlanders domineerden zowel tijdens de trainingen als in de race. Florie werd eerste, Van der Slik op enkele tienden van een seconde tweede met de concurrentie pas op ruime afstand.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: PR
Voor Helmert-Jan van der Slik diende de race vooral als test om te bekijken waar hij staat voor het officeuze wereldkampioenschap Formule Ford in oktober a.s.
Michel Florie trainde naar pole, Van der Slik was slechts 0,06 sec langzamer. Na de start liepen zij met zijn tweeën elke ronde wel een halve seconde uit op de andere deelnemers. Die kwamen er ook de rest van de race niet meer aan te pas, ook niet toen de race door een code rood werd onderbroken en er opnieuw gestart moest worden. Bij de herstart kwam Florie weliswaar niet goed weg, hij viel terug naar de derde plaats. Lang duurde dat echter niet, hij wist de rijder op tweede positie al snel te passeren en ging op jacht naar Helmert-Jan van der Slik, die inmiddels al een gaatje had geslagen. Een ware titanenstrijd brak los, waarbij de oude meester het jonge talent wist te passeren en tot het einde van de race wist voor te blijven.
Als dit een voorbode mag zijn voor het wk in oktober kon het wel eens een mooie dag gaan worden voor de Nederlandse autosporters.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet