Sportscars

Sportscars: Le Mans: negentien uur achter de rug, nog vijf te gaan

  

De nacht is voorbij en daarmee ook het grootste gedeelte van de race. Het Audi Sport UK Team Veloqx heeft de grote voorsprong niet weten te behouden en ligt nu op een tweede plaats met aan het stuur Guy Smith.

Tekst: Laura Postma
Foto's: Chris Schotanus

Er ligt echter nog steeds een Audi aan kop. Tom Kirstensen heeft op dit moment met het Audi Sport Japan Team kijk op zijn zesde overwinning in Le Mans, maar de dag is nog lang.
Voor Champion Racing lijkt de grote crash van JJ Letho geen bljvende schade aangericht te hebben. Letho is op dit moment met zijn Audi derde, dezelfde positie die hij had toen hij met Allan McNish crashte. Ook de tweede auto van het Audi Sport UK Team, waar Allan McNish zijn klapper mee maakte, lijkt redelijk te zijn hersteld. Rijder Biela vinden we terug op een achtste positie.

 

Het is Racing for Holland niet gelukt om vannacht een goede positie in de top tien te bemachtigen. Jan Lammers rijdt op dit moment rond op een tiende plaats en de tweede auto met rijder Tom Coronel is teruggevallen naar een vijftiende plaats.Peter Kox heeft vannacht betere resultaten geboekt in de GTS-klasse. Zijn Prodrive Racing wist de leiding terug te pakken van Corvette Racing. De Ferrari 550 Maranello is momenteel zesde en wordt bestuurd door Thomas Enge, vlak daarachter dan de Corvette met Beretta op de zevende plaats.
 
 

Beide auto's van Barron Connor Racing, met de Nederlandse rijders Mike Hezemans en John Bosch, zijn niet meer terug te vinden in de lijst, die nog maar dertig auto's telt. Het is nog niet bekend wat er met de GTS-klasse teams is gebeurd.
Ook de tweede auto van Seikel Motorsport, met rijder Peter van Merkesteijn, ontbreekt. Later volgt hierover meer informatie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet