Sportscars

Sportscars: Le Mans: de nacht tegemoet

De zon is in Frankrijk al een paar uur geleden onder gegaan en de rijders van de 24 uur van Le Mans gaan een lange nacht tegemoet. Ruim acht uur zit er nu op, zestien zijn er nog te gaan. Wakker en alert bijven zijn nu erg belangrijk en morgenvroeg zal duidelijk worden wie de nacht het beste heeft doorstaan. 

Tekst: Laura Postma
Foto's: Chris Schotanus
 

Op dit moment is het nog steeds het Audi Sport UK Team Veloqx dat de toon aangeeft. Met Johnny Herbert aan het stuur heeft de Audi nummer 88 nog geen problemen gehad en zou zonder zorgen de nacht in moeten. De tweede plaats is momenteel voor het Audi Sport Japan Team, met rijder Rinaldo Capello. Daar waar de Italiaan aan het begin van de race plaatsen verloor door elektrische problemen, lijkt nu alles op rolletjes te lopen.Pescarolo Sport rijdt met Ayari rond op een derde plaats, de vierde positie is voor Rollcentre Racing en de Portugees Barbosa. 

5804 cheffie 

Verrassend is de vijfde positie voor de Corvette met Beretta aan het stuur. De Corvette rijdt aan de leiding in de GTS-klasse, voor de Ferrari van Prodrive Racing (waar ook Peter Kox rijdt), die momenteel bestuurd wordt door Thomas Enge op een zevende plaats. De GTS auto's doen dus goede zaken in Le Mans. Dat valt op dit moment niet te zeggen voor Racing for Holland. Het team kampte met veel pech, waardoor ze nu teruggevallen zijn. Tom Coronel, Justin Wilson en Ralph Firman vielen terug door de eerder genoemde versnellingsbakproblemen en rijden nu rond op de tiende plaats met rijder Wilson.

 5801 jan_actie

Lammers bracht veel tijd door in de garage, nadat zijn brandstoftoevoer stopte en het kostte tijd op de brandstofpomp te vervangen. Nu rijdt Chris Dyson op een dertiende plaats in Frankrijk met de hoop dat de nacht minder problemen zal brengen.Ondertussen is ook bekend geworden dat Allan McNish niet meer zal rijden in Le Mans. Vlak na de klap die hij, samen met JJ Letho, maakte, raakte hij even buiten bewustzijn en dat gebeurde nog eens toen hij terugkwam in de pits. McNish werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor controle. Er bleek niets ernstigs aan de hand te zijn, maar de doktoren verboden hem toch om nog deel te nemen aan de race. Zijn Audi is wel gemaakt en is te vinden op een 32ste plaats. Overigens is ook de Audi van Letho hersteld en die heeft zelfs weer een top 10-posities bemachtigd. Letho is inmiddels zesde.

 5794 barron 

Bij Barron Connor Racing rijdt John Bosch op een vijftiende plaats en hij is derde in de GTS-klasse, een mooie positie voor Bosch dus. Met de tweede auto van het team, waar onder anderen Mike Hezemans te vinden is, gaat het wat minder. Rijder Deletraz is 34ste in het algemeen klassement en zevende in de GTS-klasse. De andere Nederlander, Peter van Merkensteijn, zien we met zijn Porsche 911 GT3 terug op plaats 18. 

5795 merksteijn 

Momenteel is er wederom een safetycar op de baan, nadat de Courage van Paul Belmondo Racing spinde en op een ongunstige plek terechtkwam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet