VLN

Div: Voorbeschouwing 24h Nürburgring

 

Naast de 24 Uur van Le Mans is er dit weekend nog een 24-uursrace, en wel op de Nürburgring-Nordschleife, het 25 km lange circuit in de Eifel dat door Jackie Stewart al "de groene hel" werd genoemd. Fabrieksteams van Audi, BMW en Opel nemen het hier tegen elkaar op, aangevuld met tal van sterke privéteams. Er staan vijf Nederlanders aan de start, veertig procent van hen draagt de naam Huisman: Patrick rijdt met een fabrieks-Audi, Duncan start met een fabrieks-BMW. Daarnaast Donny Crevels met de Zakspeed-V8STAR, Donald Molenaar met de Engstler-BMW en Henk Kruidenier met een BMW van de MSC Rhän.

Tekst: René de Boer  
Foto's: ADAC Nordrhein


24h NürburgringDe organiserende ADAC Nordrhein omschrijft het evenement zonder valse bescheidenheid als de grootste autorace ter wereld. Inclusief het bijprogramma komt men inderdaad makkelijk aan de 1500 rijders, met alleen al in de 24-uursrace 220 auto's aan de start, tien meer dan vorig jaar. Evenals in de editie 2003, goed voor zo'n 194.000 bezoekers, zal de strijd naar verwachting voornamelijk gaan tussen de fabrieksteams van Audi en Opel, die elk twee wedstrijdauto's op basis van de DTM-bolides van 2003 hebben ingeschreven. BMW was na een technisch probleem vorig jaar in de beginfase al direct kansloos, maar wil dit jaar extra sterk terugkomen en heeft evenals de andere merken een omvangrijk testprogramma afgewerkt.

 
Voor het eerst als Audi-fabrieksrijder: Patrick Huisman

Audi zet via het Infineon Audi Team Abt Sportsline twee TT-R's in. De bezetting van startnummer 7 bestaat uit Christian Abt, Mattias Ekström, Frederik Ekblom en Patrick Huisman. Met nummer 8 rijden Patrick Huisman, Frank Stippler, Karl Wendlinger en Christian Abt. "Ik ben er wel trots op dat Audi me op beide auto's heeft ingeschreven", zegt Patrick Huisman, die voor het eerst voor het merk uit Ingolstadt rijdt. "Of ik ook inderdaad met beide auto's rijd, hangt van de situatie in de wedstrijd af." Normaliter zal Huisman vooral met Wendlinger en Stippler rijden. Broer Duncan komt uit voor BMW met de Portugees Pedro Lamy en de Amerikaan Boris Said. Op de andere auto van het BMW Motorsport Team Schnitzer rijden Hans-Joachim Stuck en Jörg en Dirk Müller.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet