Sportscars

Sportscars: 24 Uur van Le Mans: Wie durft de strijd aan?

 

Aanstaand weekend is het weer zover: de 24 Uur van Le Mans, de beroemdste lange-afstandsrace ter wereld. Met twee auto's voor Racing for Holland (kopmannen Jan Lammers en Tom Coronel), met drie Ferrari's met Nederlandse inbreng in de GTS-klasse, waaronder de winnaar van vorig jaar, Peter Kox, en Peter van Merksteijn op een Porsche in de GT-categorie. Maar de strijd om de overwinning, zo wordt alom verwacht, is een interne Audi-aangelegenheid.
 

Tekst: Rene de Boer
Foto's: Tim Bohme, PR en ACO Nikon
 

Nu zustermerk Bentley na de overwinning van vorig jaar niet meer in Le Mans deelneemt, mogen de Audi's weer voluit gaan. Er staan vier Audi R8 sportwagens aan de start, de inmiddels al legendarische bolide die tussen 2000 en 2002 drie overwinningen op rij behaalde. Het Amerikaanse ADT Champion Racing zet een auto in voor de Fin JJ Lehto, de Duitser Marco Werner en de Italiaan Emanuele Pirro. Het Audi Sport Japan Team Goh bestaat uit de Japanner Seiji Ara, de Italiaan Rinaldo Capello en de Deen Tom Kristensen. Laatstgenoemde kan dit weekend op Le Mans historie schrijven: hij was al vijf keer winnaar van de klassieker en kan nu het record van Jacky Ickx evenaren.  

 
Een fan voor Allan McNish 

Het Audi Sport UK Team Veloqx van Sam Li is nieuw bij Audi en heeft meteen twee auto's: een voor Allan McNish en de Duiters Frank Biela en Pierre Kaffer en een voor de Britse combinatie Johnny Herbert, Jamie Davis en Guy Smith. Het laatstgenoemde trio won vorige maand de 1000-km-race op Monza.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet