Benelux Racing League

BRL: Grote namen winnen debuutraces BRL (lang)
Netjes rijden
Een auto uit de Benelux Racing League is geen toerwagen. De body is van kunststof en kan dus minder hebben dan een toerwagen of GT van staal. De organisatie van de BRL had de rijders dit al voorafgaande aan de eerste race verteld, maar die luisterden niet of onvoldoende. De eerste race maakte iedereen duidelijk dat een BRL inderdaad een enigszins aangepaste manier van racen vraagt. Na de race kregen de rijders een 'preek'over zich heen, gevolgd door nogmaals een rijdersbriefing op zondag voor de race. "Het is de bedoeling dat we een mooie show neerzetten, het moet geen crazy race worden", vond Maessen.
De organisatie heeft wel geleerd van de eerste race. Zo worden de bumpers verstevigd, zodat de rijders toch wel enige vorm van contact kunnen houden. Weyenberg gaat ook wijzigingen aan de achterremmen doorvoeren omdat dezeÂ…..te krachtig zijn. "We gaan de remkracht op de achterwielen iets terugbrengen en de voorremmen verbeteren."
  


Inhaalraces
De startopstelling van de tweede race van de BRL was gebaseerd op de uitslag van de eerste race. Dat betekende dat cracks als Duncan Huisman (zesde startpositie) en Cor Euser (twaalfde plek) in het midden- of achterveld moesten beginnen.
Huisman maakte een geweldige start, na Raidillon lag hij al tweede achter de van pole vertrokken Donny Crevels! Er ontstond een fraai duel tussen de twee routiniers, dat in de derde ronde door Huisman werd beslist. Hij remde Donny voor de busstop-chicane uit en nam de leiding. Kort daarna viel Crevels uit. "Ik raakte een bandenstapel in de busstop-chicane, dat leverde mij een kromme stuurstang op", aldus de Amsterdammer.
Phil Bastiaans erfde de tweede plaats. De Limburger had echter geen antwoord tegen de ontketende Cor Euser, die met een noodtempo door het veld naar voren reed. Euser passeerde Bastiaans relatief gemakkelijk en werd uiteindelijk tweede, achter winnaar Huisman. Bastiaans pakte de derde stek, voor Donald Molenaar. Brede topDuncan Huisman won zijn race op zondag na sloot daarmee een weekeinde met de nodige pech succesvol af. "Vandaag was mijn auto goed. Ik was sneller dan Donny, die kampte met een stotterende motor." De BRL kan een hele goede klasse vonden, vindt hij. "Het veld is nu nog niet zo groot, maar de top is wel breed. Er zijn zeker tien goede rijders." 
Huisman rijdt in principe de rest van het seizoen bij het team van Cor Euser, waar ook Donald Molenaar deel van uitmaakt. De racewinnaar: "Ik ben nog wel op zoek naar een sponsor om het seizoen af te maken.'
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet