IndyCar

Champcar: Tweede overwinning Hunter ReayDe Amerikaan Ryan Hunter Reay oftewel RHR, behaalde afgelopen weekend op de oval van Milwaukee zijn tweede Champcar overwnning en vestigde een uniek record.
Van de 250 te verrijden rondes reed RHR er dan ook 250 op kop! De laatste keer dat dit geschiedde was 12 jaar geleden.De tweede plaats was voor Patrick Carpentier, terwijl Michael Jourdain als derde eindigde.

tekst Willem J. Staat
foto Champcar


Reeds na veertien ronden was RHR in staat de eerste achterblijvers te lappen, maar werd eigenlijk nimmer serieus bedreigd.Regerend kampioen Paul Tracy werd in een duel met zijn teamgenoot Patrick Carpentier uitgeschakeld, omdat Tracy de muur raakte."Hij had me wel iets meer ruimte mogen geven" bromde Tracy, "maar het hoort er nu eenmaal bij.Ook de leider in het kampioenschap, Newman Haas coureur Sebastien Bourdais, zette zijn Lola in de muur.Teamgenoot Bruno Junqueira, finishte als zesde.Veteraan Jimmy Vasser finishte als vierde, terwijl A.J. Allmendinger als vijfde eindigde voor het team van Rusport.De Mexicaan Rudolfo Lavin zag zijn beste eindresultaat ooit in rook opgaan, doordat hij twee ronden voor het einde eveneens in de muur verdween en uiteindelijk als negende werd geklasseerd.Veel schade voor het team van Forsythe dit weekend dus. De crash van Lavin zorgde er tevens voor dat de wedstrijd onder caution werd beëindigd. Hunter Reay: "Vooral onze re-starts waren fantastisch en het team gaf me werkelijk een fantastische auto, zo gemakkelijk als het leek, was het echt niet.Teameigenaar Keith Wiggins was een beetje teleurgesteld over de 10e plaats van Mario Dominguez doordat het team bij een van de stops een catastrofale fout maakte bij het verwisselen van de wielen, waardoor Dominguez een derde plaats in rook op zag gaan. 

Uitslag:
1. Ryan Hunter Reay(USA)  Lola Cosworth  250 ronden. 1u 59.12.387 gem. 208.967 km/u
2. Patrick Carpentier(CDN) Lola Cosworth 250 ronden
3. Michel Jourdain jr.(Mex) Lola Cosworth 250 ronden
4. Jimmy Vasser(USA) Lola Cosworth 249 ronden
5. A.J. Allmendinger(USA) Lola Cosworth 249 ronden
6. Bruno Junquiera(BR) Lola Cosworth 248 ronden
7. Oriol Servia(ESP)   Lola Cosworth 246 ronden
8. Mario Dominguez(Mex) Lola Cosworth 245 ronden
9. Rudolfo Lavin(Mex) Lola Cowsworth 245 ronden
10. Mario Haberfeld(BR) Reynard Cosworth 245 ronden. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet