Belcar

Belcar: Anthony Kumpen en Bert Longin domineren Belcar 4-uursrace op SpaAnthony Kumpen en Bert Longin wonnen op zeer overtuigende wijze de 4-uursrace tijdens Spa Euro Race. De GLPK Viper was weer het snelste en kon de concurrentie op afstand houden. Deze derde manche voor de Belcar had vele malen een wissel aan de kop. Weliswaar stond Marc Goossens op pole-position met de Chevrolet Corvette maar kwam in de eerste helft van de wedstrijd toch tekort.

Tekst: Flor Schilte - Foto's: Tim Bohme 

Markus Palttala wisselde met Anthony Kumpen in het begin van de wedstrijd vaker de koppositie. Het zou nog een lange race worden. Naarmate de wedstrijd vorderde denderden Marc Goossens en Franz Lamot steeds verder naar voren met de Chevrolet Corvette. Uiteindelijk eindigde het duo met de dikke Amerikaan op slechts 10 secondes achterstand op een 2e plaats.  

BMW van Schnitzer sluipt naar podium
De BMW M3 van Pedro Lamy reed een tactische wedstrjd en kwam in het laatste uur van de wedstrijd aankloppen bij het podium. Een geweldige opsteker voor Charly Lamm van team Schnitzer. Lamy, Mollekens en Priaulx slopen naar voren in het klassement. Een uiterst spectaculaire strijd die tot op de eindmeet spannend bleef. Ook Mike Hezemans en David Hart reden een uitstekende wedstrijd met de Viper maar vielen net buiten het podium. Toch waren de Nederlanders de gehele wedstrijd stevig in de slag met Kuismanen en Hasenblicher die een met identieke auto reden. De nieuwe AD Porsche van de gebroeders Wauters, beter bekend als Clouseau, liep steeds beter en eindigde op een 5e plaats. Jean-Pierre Verhoeven en zijn Duitse teammaat eindigden op een uitstekende 11e plaats en werden 4e in de GTB.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet