Benelux Racing League

BRL: Donny Crevels wint eerste race Benelux Racing LeagueDonny Crevels heeft vandaag op Spa Francorchamps de eerste race in de Benelux Racing League gewonnen. De race stond bol van de uitvallers en een grote crash vlak na de start. Aangezien het veld maar vijftien auto's telt, kwamen er maar acht auto's na ruim twintig minuten over de finish. Crevels eindigde voor Phil Bastiaans en Jorg Sfenzel. 
 

Tekst: Laura Postma - Foto's: Tim Bohme 

Cor Euser, vertrokken van pole, was een van de uitvallers.Bij de (rollende) start van de race leek er weinig aan de hand. Euser was goed weg en kon de leiding pakken met achter zich Donald Molenaar en de ook goed gestartte Donny Crevels, die de derde positie van Duncan Huisman overnam. Bij de Busstop chicane ging het echter fout. Euser miste de chicane en Molenaar kon hem niet meer ontwijken. Het betekende einde race voor beide coureurs en tevens teamgenoten. Euser kon nog wel de pits bereiken maar de race voortzetten was niet meer mogelijk.

 

Donny Crevels was degene die kon profiteren van de situatie. Hij nam de leiding en kon meteen een gat slaan naar de rest van het veld. Hij zou zonder problemen het einde van de race halen en de allereerste race van deze nieuwe Nascar-achtige klasse winnen.Achter Crevels leken de rijders met bosjes uit te vallen. Bas Lammers, Jeroen Reijntjens en ook Anton van Happen zouden de finishvlag niet zien. Thomas Mutsch en Barry Maessen waren er al vanaf het begin niet bij.Phil Bastiaans wist met een mooie inhaalactie in de de vijfde ronde de tweede positie van Duncan Huisman te pakken, die vanwege de crash in de eerste ronde naar voren kon komen. Huisman, die al de hele wedstrijd kampte met een slecht sturende auto (de Ford Mondeo van de coureur wilde niet naar links), kreeg een ronde voor de finish een klapband. Huisman ging de pits in, omdat hij dacht dat de wedstrijd al was afgelopen en hij op die manier de derde positie kon behouden. Helaas voor Huisman moest hij nog een ronde en uiteindelijk werd hij toch nog zesde, voor Nelson van der Pol en Nico Goudeman, die ook in de laatste ronde problemen kregen. De tweede race in de Benelux Racing League wordt morgen verreden. De race-uitslag van vandaag vormt de startopstelling voor morgen.

Uitslag race 1 Benelux Racing League
1. Donny Crevels, 9 ronden in 24:03.741
2. Phil Bastiaans, op 17.270
3. Jorg Sfenzel, op 48.672
4. Elran Neijenhuis, op 52.423
5. Daniel Schrijvers, op 52.095
6. Duncan Huisman, (niet gefinshed)
7. Nelson van der Pol, op 3:09.887
8. Nico Goudemans (niet gefinished)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet