Belcar

Belcar: Trippel voor Goossens, weer pole voor de Chevrolet Corvette

 

Weer flikte Marc Goossens het weer op een paar minuten van het einde van de tweede kwalificatietraining. Hij perste er een tijd uit van 2.18, op slechts 0,159 gevolgd door Anthony Kumpen in de Viper. Ronde na ronde was het in de kwalificatietraining stuivertje wisselen aan de kop van het veld. Maar Goossens troefde in de 3e manche weer de concurrentie af. Alleen kon de Belg tot nu toe niet zijn pole-position verzilveren. Twee keer bleef de dikke Chevrolet Corvette met pech langs de baan staan. Hopelijk heeft de équipe met de pooierbak vanavond meer succes op Francorchamps. 
 

Tekst: Flor Schilte - Foto's: Tim Bohme 

Markus Palttala was met de Porsche Biturbo uiterst snel en perste er, met slechts 0,548 seconde achterstand op de pole-sitter, een derde tijd uit op de droge baan. Ook Kuismanen was hard in de slag voor een topklassering maar kwam een seconde tekort op de top 3.  De winnaars van de laatste manche, Vosse en Bouvy, roerden zich ook met de Porsche in het klassement.

 

Hezemans en Hart moesten het tegen Vosse en Bouvy afleggen in de strijd om de 5e plaats op de grid. Jos Menten liet bij de kwalificatie het stuur aan teamgenoot Tim Verbergt. "Tim heeft veel meer ervaring op Francorchamps dan ik, in de race heb ik nog genoeg te rijden. Ik ben uiterst tevreden met onze 7e plaats in de kwalificatie, vrijdag waren we in de eerste kwalificatie 8e op een halfdroge baan. De auto loopt prima dus we zien wel". 


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet