Formule 3

F3 Euroseries: Lewis Hamilton kampioen, podium voor Van der Garde

 hamilton_blijdschap


Nadat hij gisteren na de eerste bocht al kon inpakken, stelde Lewis Hamilton vandaag orde op zaken. Het ging zeker niet van een leien dakje, maar het eindresultaat telt, en dat kon voor de Britse coureur van ASM F3 niet beter. Omdat zijn teamgenoot en directe concurrent Adrian Sutil in de beginfase van de race van de baan spinde, had Hamilton met zijn overwinning genoeg punten bij elkaar gereden om in de Zandvoortse duinen kampioen te worden. Hij eindigde voor wederom een goed rijdende Sebastian Vettel en Giedo van der Garde, die zijn eerste podiumfinish dit seizoen pakte. Dat het in eigen land was, maakte het extra mooi. Na de race werd bovendien de auto van Sebastien Vettel te licht bevonden en gediskwalificeerd, zodat Van der Garde zelfs tweede werd.

 giedo_blijTekst: Laura Postma, fotografie: Boudewijn Pieters

 start_zondag


De schade bleef deze keer beperkt bij de start. Hamilton nam de leiding, voor een te vroeg gestarte Lucas di Grassi, die later weer ingehaald werd door Adrian Sutil. Voor Sutil was het feest echter snel voorbij. In de Marlboro-bocht spinde hij van de baan en viel ver terug. Sutil: “Het was een foutje, maar heel gek eigenlijk. De auto brak zomaar uit. Maar dit is echt balen. Ik was Di Grassi al voorbij en ik was sneller dan Hamilton. Ik had goede kansen.” Jammer voor Sutil, want hij werd dit weekend geacht zijn teamgenoot nog even van het kampioenschap te weerhouden.

Lucas di Grassi had wederom pech. Hij kreeg een drive trough penalty voor een valse start, op het moment dat hij Hamilton net van de leiding had beroofd. Daarna viel hij uit met mechanische pech. Het werd voor hem dan ook een weekend om snel te vergeten.

 hamilton_podium

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet