WTCC

WTCC: Jörg Müller start door straf als elfde, James Thomson op pole

Hoewel hij met zijn BMW als snelste had getraind en aanspraak kon maken op pole postition, zal Jörg Müller zijn eerste race vanaf een elfde startplaats vertrekken.

Tekst: Jakob Dekker

De straf die hem na afloop van de vorige race op Spa-Francorchamps werd opgelegd is daar verantwoordelijk voor. Als gevolg van deze beslissing schuift de top 10 een plaats op en mag James Thomson met zijn Alfa vanaf pole position vertrekken. Naast hem staat merkgenoot Augusto Farfus, die vorig jaar de pole nog voor zich opeiste.

Ondanks zijn straf acht Muller zich niet kansloos voor eremetaal. “Oschersleben is een baan waar je op meerdere punten kunt inhalen. Vorig jaar startte ik hier in de eerste race als twaalfde en eindigde als vierde. Dit is een goed circuit voor de BMW.”

Gabriele Tarquini bleek tijdens de warm-up de snelste van iedereen met een tijd van 1.33.109. Team- en merkgenoten Farfus en Thomson volgden hem met tijden die 0.111 en 0.193 minder goed waren. Beste BMW-rijder was Dirk Muller met een vierde plaats. Opmerkelijk is zeker de zesde plaats voor Thomas Klenke met de Ford Focus. Goed bericht ook van het Nederlandse front. Tom Coronel pakte in de warm-up een 15e plaats en was daarmee directe concurrent Hennerici weer iets te snel af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet