Formula Ford

Formule Ford: Van der Slik domineert bij de Pinksterraces lang)

Poleposition

Helmert Jan van der Slik zette een tijd neer, die bijna twee seconden sneller was dan de derde tijd van Jan Paul van Dongen. Alleen Michel Florie kon in de buurt van Van der Slik blijven, die de poleposition pakte. Van der Slik was blij. "Assen was natuurlijk een grote teleurstelling. Daarna hebben we alles op de auto gecontroleerd en mijn oom Isaäc heeft op het circuit van Zolder een middagje alleen maar rondjes gereden om de auto te testen. De auto was vandaag goed, ik had mijn snelste tijd al in de eerste ronde neergezet." Van der Slik zocht kort daarna de pits op om zijn banden te sparen voor de race. "Omdat ik een slecht weekend in Assen had, zal ik nu wel alles moeten winnen om nog aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap. Ik zal maandag dan ook alles uit de kast halen om te winnen. Een tweede plaats is gewoonweg niet genoeg."De man op de tweede plaats, Michel Florie, was wat sceptisch over de snelle tijd van zijn concurrent. "Ik vind het erg vreemd, bijna ongelofelijk. Als de situatie zo blijft, dan voorspel ik dat Van der Slik maandag aan de horizon zal verdwijnen. Een nieuwe Michael Schumacher lijkt te zijn opgestaan", aldus een wat sarcastische Florie.


Gevechten

Bij de start van de race liet Helmert Jan van der Slik het veld meteen achter zich om twaalf ronden later met een ruime voorsprong als overwinnaar de finish te passeren. Achter hem gebeurde er echter genoeg. Dennis Retera, gestart van plaats vijf, had een erg goede start en bemoeide zich als snel met de kop van het veld. Dat leverde interessante gevechten op met Mark Nachtegeller en later ook met zijn teamgenoot Mike Stoffels. Retera had lange tijd zicht op een derde plaats in het algemeen klassement, maar die positie werd overgenomen door Mike Stoffels. Retera: "Ik moest aan de buitenkant starten en daar was de baan wat viezer. Maar ik was gedreven om te winnen, voor Gerrit (van Uitert red.) en mijn start was goed. Ik had al snel Van Dongen en Nachtegeller te pakken. De gevechten met Nachtegeller waren leuk en ik heb weer wat ervaring opgedaan." Retera stond zijn derde plaats af aan teamgenoot Mike Stoffels. "Hij maakte een foutje waardoor ik erlangs kon, maar ik besloot om hem te laten passeren omdat ik toch al eerste in de First Division lag en hij die punten wel kon gebruiken."

Ook Mark Nachtegeller genoot van het gevecht met Retera, maar de race zou voor hem al voor de finish eindigen. Nachtegeller: "Ik wilde Retera uitremmen in de Tarzanbocht, maar opeens brak er uit het niets een bout bij de voorwielophanging waardoor mijn wiel dubbelsloeg. Erg jammer, want ik had een goede start en ik zat er gelijk bij. Ook al ben ik uitgevallen, ik weet in ieder geval dat ik voor in het veld kan meekomen."


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet