Formula Ford

Formule Ford: Van der Slik domineert bij de Pinksterraces lang)Snel klaar

De gelukkige rijders bovenaan het lijstje waren deze keer First Division-rijder Jan Paul van Dongen, die een derde startplaats opeiste en Mark Nachtegeller, die de race vanaf plaats vier zou starten. Van Dongen bleef bescheiden over zijn goede prestatie. "De auto lag goed, in twee rondjes had ik mijn tijd al neergezet. Daarna ben ik al snel naar binnen gegaan om mijn banden te sparen." Van Dongen vertelde al bij de afgelopen races in Assen wat geëxperimenteerd te hebben met nieuwe schokdempers. Die bleken in Zandvoort goed te werken. De coureur voelde geen druk van de rijders achter hem. "Ik wil net als die jongens naar voren rijden en hopelijk kan ik hier mijn eerste podiumplaats scoren."

Ook Mark Nachtegeller had weinig tijd nodig voor zijn snelste ronde. "Ik was in twee rondjes klaar", grinnikt de coureur. "Het ging heel goed. Ik zat in de slipstream van Dennis Retera, een jongen die erg hard kan rijden en daar heb ik van geprofiteerd. Ik heb vorig jaar twee keer op het podium gestaan en dat hoop ik hier over te kunnen doen."
Dennis Retera had naar eigen zeggen geen topkwalificatie. De First Division-winnaar van de tweede race in Assen, kwam niet verder dan een vijfde plaats. Retera: "Ik heb gepushed en geprobeerd het maximale uit de auto te halen. Toen ik eenmaal Hans van Os voorbij was, die een tijdje voor me reed, werden mijn rondetijden sneller." Toch ging het eventjes mis. "Op een gegeven moment werd de baan slechter en de grip minder, daardoor ging ik even dwars."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet