Formula Ford

Formule Ford: Van der Slik domineert bij de Pinksterraces lang)

Het was een kwestie van alles of niets. Omdat Helmert Jan van der Slik bij de NAV Races in Assen weinig punten behaalde, moest hij bij de Radio 538 Pinksterraces maximaal scoren om nog aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap. En dat deed hij dan ook. Met een pole position en een overwinning op tweede Pinksterdag, kan Van der Slik zich weer mengen in de strijd met Michel Florie en Mike Stoffels, die respectievelijk op plaats twee en drie eindigden in een spannende race, die veel gevechten kende.

Tekst: Laura Postma
Fotografie: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters en Tim BohmeIn de First Division was het de 17-jarige Geva-rijder Dennis Retera die zijn tweede overwinning pakte. Hans van Os werd tweede en Jan Paul van Dongen besteeg de laatste trede van het podium.Indrukwekkend afscheid
van Gerrit van Uitert
De race in de Van Uitert Formule Ford werd voorafgegaan door een indrukwekkende ceremonie ter nagedachtenis aan Gerrit van Uitert. Geen raceliefhebber zal zijn ontgaan dat de hoofdsponsor van de klasse, enthousiaste racefan en goede vriend van Gert Valkenburg onlangs op 63-jarige leeftijd overleed. Team en rijders hielden een minuut stilte, de drie rijders van het Geva Racing Junior Team met groot "Gerrit" op de zijkanten van de Formule Ford voorop. De minuut stilte werd ingeleid door een toeter. 'Het was een emotioneel moment. Normaal is er altijd en overal veel lawaai op het circuit, maar vanaf het moment dat de toeter ging heerste er echt een minuut lang diepe stilte. Dat doet toch wat met je en dat zag ik ook bij de rijders terug. Het is voor ons allemaal erg moeilijk te verwerken om onze vriend, want dat was hij, er niet meer is', aldus een zichtbaar ontroerde Gert Valkenburg. 


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet