Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Calbe1 in straf teamtempo naar zege in Alfa 147 GTA race (lang)
'Een goede samenwerking is het halve werk' is wat men bij Cable1 Outox Racing gedacht moet hebben tijdens de tweede race van de Pearle Alfa 147 GTA Challenge.  Eendrachtig reden de wit-zwarte bolides van start tot finish aan de leiding en in tegenstelling tot de voorgaande race was het dit keer Sandor van Es, die de hoogste team-eer voor zich opeiste. Phil Bastiaans nam de tweede plaats in voor Rory Bertram van Tempo Team. Beste deelnemer in de Olympische Klasse werd Vincent van der Valk met zijn zesde plek in het dagklassement.

Tekst: Jakob Dekker
Fotografie: Gerrie Hoekstra, Tim Bohme en Boudewijn Pieters
 

De Cable Outox auto's waren dit keer van een iets gewijzigde stryping voorzien. Zo was de '1' achter Cable op nog maar één auto geplakt. De resterende auto's waren opeenvolgend voorzien van een nummer van 2 tot en met 5. Of het daaraan lag zal nooit helemaal duidelijk worden, maar de eerste drie plaatsen op de startgrid werden ingenomen door deze Alfa's. Phil Bastiaans reed naar pole, gevolgd door Oscar Middeldorp en Sandor van Es. Laatstgenoemde deelde de tweede startrij met Tim Coronel van Tempo Team. Daarachter stonden Rory Bertram, Vincent van der Valk en zo verder.

 

Nieuw was de naam van Terrence 'Terry' Mader, die namens Chello één van de Automotive bolides bemande. Chello pakte met ingang van dit weekend steviger uit en stond bijvoorbeeld ook heel groot op de flanken van Melvin de Groot zijn 147 GTA.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet