Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
FIA F3000

F3000: Pastorelli pakt plaats tweeNa een aanvallend en foutloos gereden race in het Portugese Estoril greep Nicky Pastorelli vandaag net naast de overwinning in deze tweede Euro 3000-race van dit seizoen. Na een matige zevende startplaats waarvan Pastorelli zelf nog het hardst baalde, moest de rijder van het Draco Junior-team alleen zijn meerdere erkennen in Fabrizio del Monte. Del Monte en Pastorelli staan nu ook één en twee in het kampioenschap.

Tekst: Ralf Dennissen - Foto's: PR

Champagne was er vandaag dus voor de Nederlander, maar daar zag het bij de start van de race niet naar uit. Toen Norbert Siedler " de man op pole position " zijn wagen echter liet afslaan, was onder andere Pastorelli er als de kippen bij om te profiteren van de ontstane ruimte. Na bocht één lag de 21-jarige Hagenaar op een vijfde positie om in de openingsfase van de race ook nog de Braziliaan Rocha voorbij te steken.Pastorelli reed een zeer 'schoon' middenstuk van de wedstrijd waarin hij de top drie nooit uit het oog verloor, maar wel zijn banden spaarde. Andere rijders hadden meer moeite om de auto tot het einde op de baan te houden. Nadat de Italiaan Babalus vanuit derde positie wegviel stoomde Pastorelli daarom door naar plaats drie, onderwijl langzaam inlopend op tweede man Fabrizio del Monte, die meer en meer te kampen kreeg met bandenslijtage.Versleten rubber speelde ook de leider in de wedstrijd parten. Bernhard Auinger bouwde in het begin van de wedstrijd een voorsprong op van enkele seconden, maar moest die op het einde van de wedstrijd tel voor tel weggeven aan Pastorelli en Del Monte. De druk van die beide coureurs resulteerde uiteindelijk in een ritje door de grindbak, waarna Pastorelli zich plots in een gevecht om de kop bevond.

De laatste paar ronden drong onze landgenoot nog meerdere malen aandringen bij de leider, maar die maakte geen fouten. Wat resulteerde was een prima tweede plaats in de eindrangschikking en diezelfde positie in het tussenklassement. "Een tweede plaats is natuurlijk goed, maar het had beter gekund!", meldde Pastorelli naderhand. "Als we die problemen gisteren niet hadden gehad dan was het vandaag wel anders gelopen!""Als je vanaf het begin constant dwars gaat, dan zijn halverwege de race al je achterbanden versleten. In het begin moet je heel goed oppassen hoe je je banden gebruikt. Ik had een superstart. Ik heb Babalus ingehaald en daarna ben ik dichter bij Del Monte gekomen. Jammer dus van de kwalificatie, anders had het nog veel beter kunnen aflopen", aldus Pastorelli.Volgende week rijdt de Superfund Euro 3000 op het circuit van het Spaanse Jerez zijn derde race.

Uitslag Race 2 Estoril
1. Fabrizio Del Monte (Ita, GP Racing), 10 punten
2. Nicky Pastorelli (NL, Draco Racing Junior Team), 6 punten
3. Bernhard Auinger (Oos, Euronova Racing), 4 punten
4. Norbert Siedler (Oos, ADM Motorsport), 3 punten
5. Maxime Hodencq (Bel, GP Racing), 2 punten
6. Fausto Ippoliti (Ita, Draco Racing Junior Team), 1 punt

Stand in het kampioenschap na 2 races
1. Fabrizio Del Monte (Ita, GP Racing), 20 punten
2. Nicky Pastorelli (NL, Draco Racing Junior Team), 10 punten
3. Norbert Siedler (Oos, ADM Motorsport), 9 punten
4. Bernhard Auinger (Oos, Euronova Racing), 7 punten
5. Maxime Hodencq (Bel, GP Racing), 2 punten
6. Babalus (Ita, Euro 3000 Racing), 2 punten
7. Rocha (Bra, Scuderia Fama), 1 punt
8. Fausto Ippoliti (Ita, Draco Racing Junior Team), 1 punt

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet