Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Vierde en zesde plaats voor Paul MeijerPaul Meijer heeft in de vijfde ronde om het Europees Formule Renault 2000 Kampioenschap een keurige zesde en vierde positie bemachtigd. Op het circuit van Brno (Tsjechië) reed de enige overgebleven Nederlandse deelnemer twee zeer constante wedstrijden en voegde door dit resultaat maar liefst 26 punten aan zijn totaal toe.  

Foto en tekst: PR

 

Al jaren staat het Europees Formule Renault 2000 Kampioenschap bekend als het officiële voorportaal naar de grotere raceklassen, door haar races plaats te laten vinden tijdens alle LG Super Racing Weekends. In het Europees Formule Renault 2000 kampioenschap gaan de jonge coureurs de strijd met elkaar aan in gelijkwaardig materiaal (chassis, motoren, banden, brandstof). Om in een startveld vol internationale toptalenten als 'rookie! ' dan ook zo constant te presteren getuigt van absolute klasse!

Met een zesde en een derde positie in de kwalificaties, had Paul Meijer al een goede uitgangspositie voor de 13 ronden tellende races veroverd. Door in beide manches goed uit de startblokken te komen wist de jonge coureur van Nikon Motorsport Team zijn posities goed te verdedigen. Meijer moest tijdens de tweede race alleen Colin Fleming voor zich dulden om vervolgens als vierde te worden afgevlagd. Door zijn optreden op het circuit dat gekenmerkt wordt door de vele hoogteverschillen maakt Paul Meijer nog steeds een goede kans om na negen wedstrijden in de top van het klassement te eindigen! Paul: "Het is natuurlijk geweldig dat ik wederom belangrijke punten binnenhaal voor dit kampioenschap. Naast de uitstekende kwalificaties heb ik mijn goede klassering met name te danken aan het voortreffelijke werk van mijn team. Uiteraard zal ik deze lijn proberen door te zetten gedurende de overige wedst! rijden om het Europees Kampioenschap. Ik kan echter nu niet lang nagenieten van het succes want aanstaande maandag zal ik deelnemen aan de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet