Clio Cup

Clio Cup: Fantastische race Clio Cup tijdens Pinksterraces (lang)De ID&T Clio Renault Sport Cup kwam tijdens de Pinksterraces twee keer in actie. Het eerste treffen vond plaats op zaterdagmiddag. Het was een weergaloze wedstrijd; 45 minuten lang hing Frans Verschuur op de achterbumper van Sebastiaan Bleekemolen, maar de 'oude vos' kwam er niet voorbij. Sebastiaan pakte daarmee zijn tweede zege van het seizoen. Een compliment aan alle deelnemers: er werd netjes en fair gereden. Sebastiaan Bleekemolen won op pinkstermaandag ook de tweede race van het weekeinde.
 

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra, Tim Bohme en Boudewijn Pieters
 

 

Renault Nederland zorgde tijdens de Pinksterraces voor wat afwisseling voor de deelnemers aan de ID&T Clio Renault Sport Cup. Op zaterdag stond er een race over 45 minuten op het programma, inclusief een verplichte pitstop van 60 seconden.
In de kwalificatietraining was Sebastiaan Bleekemolen de snelste. De kampioen van 2002 en de winnaar tijdens de Paasraces werd op de eerste startrij geflankeerd door Frans Verschuur. Paul van Splunteren, tweede op tweede paasdag, reed de derde tijd. Hij was slechts 0,078 seconde minder snel dan Bleekemolen junior. Hoezo, competitieve klasse!?

Bertus Sanders maakte indruk door de vierde startpositie veilig te stellen. Dat was een prima prestatie van de laatste kampioen in de Toyota Yaris Cup, die dit jaar bij de Junioren van de Clio Cup is ingedeeld.

 Close racing
Bij de start nam Sebastiaan Bleekemolen de kop, voor Verschuur, Van Splunteren en de als vijfde gestarte John de Vos, die Bertus Sanders passeerde. Na zes ronden had de top drie een gaatje geslagen met de rest van het veld. Sebastiaan had het niet gemakkelijk; Verschuur zat continu op zijn achterbumper, op de voet gevolgd door Van Splunteren. Paul moest korte tijd later afhaken, hij viel terug naar de vierde plaats achter John de Vos. "Ik was niet scherp genoeg, daardoor maakte ik een foutje", gaf hij na de race toe. "Ik ging heel erg dwars met mijn Clio, waarbij ik de nodige tijd en een positie verloor. Gelukkig maakte John later ook een foutje, waardoor ik de derde plek weer in handen kreeg."


Reclame voor de Autosport

Van de kopgroep dook Sebastiaan Bleekemolen als eerste de pits in. Enkele ronden later volgde Verschuur, die bij het uitrijden van de pits meteen weer zijn plaats op de achterbumper van Sebastiaan innam! Het duo reed tot op de finishlijn als aan een touwtje. Sebastiaan maakte geen foutje en verdedigde zijn eerste plek goed, zodat er voor Frans weinig anders opzat dan als tweede over de finish te stuiven. Paul van Splunteren werd derde. In de slotfase maakte hij zijn achterstand op de beide koplopers helemaal goed. Paul kon immers ongestoord zijn lijnen rijden, terwijl Sebastiaan Bleekemolen noodgedwongen de minder snelle verdedigende lijn moest volgen. Na ruim drie kwartier racen bedroeg het verschil tussen winnaar Sebastiaan en derde man Paul van Splunteren slechts 0,472 seconde! Het was overigens opvallend dat de race pas na 49 minuten werd afgevlagd. Er is dus eigenlijk een ronde, of mogelijk zelfs twee ronden, teveel afgelegd. John de Vos pakte de vierde plek, voor Michael Bleekemolen en de jarige Pim van Riet. 


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet