Formule 3

Recaro F3: Ferdinand Kool tweede op Eurospeedway Lausitz

Op het circuit van de Lausitzring heeft Ferdinand Kool in de 2005 Recaro Duits Formule 3 Kampioenschap een uitstekende tweede plaats gescoord. Nadat de Rotterdammer vanmorgen vroeg al zijn tweede pole postion van het seizoen wist te realiseren, ging Kool in de eerste race tijdens de Eurospeedway Trioval als tweede onder de zwart-wit geblokte vlag door. De 24-jarige coureur staat met deze prestatie momenteel op een zevende plaats met 51 kampioenschapspunten.

Tekst en foto: PR

 kool_lausitz


In de eerste manche kwam Kool bij de rollende start goed weg en streed hij met de Duitser Seyffarth in de eerste tien ronden om de eerste plaats. Daarna viel de coureur terug naar een vierde plaats. Nadat zijn teamgenoot Ho-Pin Tung door een touché met Peter Elkmann van de baan spinde, moest Kool bij de herstart zijn positie zien te verdedigen. Kool kwam opnieuw goed uit de startblokken en manoeuvreerde zich naar een tweede stek. Na 26 ronden kwam de Nederlander op deze positie uiteindelijk over de meet. Zondag zal Kool op het 3,251 kilometer lange baan vanaf een vierde plaats vertrekken.

Ferdinand: “Ik ben uiteraard ontzettend blij met mijn tweede plaats! Ik was zowel gisteren als vanmorgen de snelste van het veld en wist in deze enerverende ovalrace mij naar het podium te rijden. Ik ging met ontzettend veel vertrouwen naar dit circuit na mijn zege in Assen en dat heeft zich uitbetaald in mijn podiumfinish. Ook het team verdient een groot compliment, want ze hebben het momenteel uitstekend voor elkaar. Voor aanvang van deze race hebben we veel moeten veranderen aan de set-up van de auto. De vleugel ging zo horizontaal mogelijk en we gebruikte een andere diffuser van een oudere auto om nog meer snelheid te ontwikkelen. Ik sta nu nog zesde, maar ik kan morgen met een beetje geluk de Duitser Hippe in het kampioenschap passeren. Ik ga in ieder geval keihard mijn best doen!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet