Belcar

Belcar Nieuwtjes 2

Op Paaszondag gaat het New race Festival van start op het Circuit van Zolder, daar debuteert de Belcar 2005. De kaarten worden geschud door de teams, welke coureurs met welke auto? Soms verdwijnen er al eens piloten of wagens uit het peloton om dan later weer op te duiken.

Tekst: Flor Schilte


Zo is er bijvoorbeeld Rudi Penders die na een sabbatjaar in de Mediagroup Van Dyck via de grote poort zijn wederoptreden maakt. Penders zat intussen echter niet stil. Hij reed vorig seizoen de Zolder Touring Cup en won aan de zijde van Van Roij zelfs drie wedstrijden op rij. Tijdens de Belcar Masters werd zijn Porsche 996 GT3 RS nog eens vanonder het zeil gehaald, maar die raakte betrokken in de massale crash tijdens de start.
Rudi Penders: “Ondanks de schade had ik na afloop van de Belcar Masters toch het gevoel dat wij er nog steeds bijhoren. Palttala lukte met zijn RSR de snelste chrono, maar wij bleven tijdens de trainingen toch de meerdere van Lambert/Lefort. Het sabbatjaar was geprogrammeerd en is er gekomen om een beetje financiële en professionele ademruimte te nemen. Ik heb vorig jaar als Porsche-dealer in Luik immers een nieuwe garage opgebouwd.
De Porsche 996 RS kreeg intussen een grondige beurt. Ondanks het feit dat ik mezelf en Franz Lamot beschouw als gentlemen-drivers, zijn wij wel van plan om onze huid duur te verkopen en richten we ons op niets minder dan de titel in GTB. Wat Lambert/Lefort vorig seizoen presteerden door met een GTB 2de algemeen te worden in het kampioenschap vind ik ronduit schitterend. Ik droomde ervan om dat destijds ook met Marc Goossens te presteren, maar de omstandigheden beslisten er anders over. In ieder geval is vorig seizoen de hegemonie van de Viper doorbroken, wat het kampioenschap alleen maar ten goede kwam”.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet