GT

Compleet Ferrari-podium in FIA GTVorig jaar won het BMS Scuderia Italia de titel in FIA GT, het Ferrari-team won ook de eerste en tweede race van dit seizoen. De derde ronde leverde eindelijk de langverwachte zege op voor Saleen. Op Hockenheim was het tijdens de vierde ronde van het kampioenschap weer business as usual. De Saleens waren in de training de snelste, maar ... ze haalden de finish niet. Het gevolg: een volledig Ferrari-podium. De zege ging naar Matteo Bobbi en Gabriele Gardel.
 

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Chris Schotanus 

De eerste startrij was weer volledig voor Saleen. Walter Lechner jr. zette de Konrad Saleen voor de tweede keer op rij op pole position, voor de winnaar op Magny Cours Michael Bartels en Uwe Alzen (Vitaphone Saleen). De beide Saleens haalden helaas wederom de finish niet.

Met nog vijf minuten te gaan van de drie uur durende race, leek de Ferrari 575 M Maranello dit seizoen voor het eerst te gaan zegevieren. Op dat moment kreeg Fabio Babini echter een lekke band. Hij en teamgenoot Philipp Peter werden uiteindelijk slechts zesde met hun G.P.C. Giesse Squadra Corse Ferrari.
Het BMS Scuderia Italia profiteerde. Bobbi en Gardel wonnen met hun Ferrari 550 Maranello, voor hun teamgenoten en de winnaars van de eerste twee races Luca Capellari en Fabrizio Gollin en het trio Stefano Livio, Enzo Calderari en Lilian Bryner. In de N-GT ging de zege naar Sascha Maassen en Lucas Luhr (Porsche 996 GT3-RS), hun derde overwinning op rij.

 

Vijfde en zevende
 
De Nederlanders scoorden wisselend. Mike Hezemans moest achteraan starten omdat zijn team G.P.C. Giesse Squadra Corse  gedurende het weekend de motor van de Ferrari 575 M Maranello moest wisselen. Net als in de Formule 1 betekent dat achteraan beginnen. Met zijn teamgenoot Emanuele Naspetti werd hij toch nog vijfde. Zwaans' GTR Racing pakte een mooie zevende plek met de equipe Arjan van der Zwaan, Christophe Bouchut en Henrik Roos. De tweede Chrysler Viper van het team viel uit. Datzelfde lot wachtte Tom Coronel met zijn Lister Storm. 

 

Uitslag:
 
1. Bobbi/Gardel Ferrari 550 Maranello  
2. Capellari/Gollin Ferrari 550 Maranello  
3. Livio/Calderari/Bryner Ferrari 550 Maranello  
4. Campbell-Walter/Derbyshire Lister Storm  
5. Naspetti/Hezemans Ferrari 575 M Maranello  
6. Peter/Babini Ferrari 575 M Maranello  
7. Zwaan/Bouchut/Roos Chrysler Viper GTS  
8. Maassen/Luhr Porsche 996 GT3-RS  
9. Ortelli/Collard Porsche 996 GT3-RS  
10.  Pescatori/Simone Ferrari 360 Modena
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet