DTM

DTM: Aan tafel bij Mattias Ekström en Dr. Ullrich

Rondom het DTM-weekend wordt er door iedereen in ‘het wereldje’ uitgebreid gedineerd. Lekker eten en drinken horen bij de Duitse manier van leven en ook in de DTM is dat geen onbelangrijk onderdeel van het weekend. Journalisten van alle media die met auto’s te maken hebben zijn daar te gast, een unieke gelegenheid voor beide partijen om van elkaars aanwezigheid te profiteren.

Tekst: Marco Antheunisse

AUTOSPORT.NL werd uitgenodigd door PR manager Marjon Duurland van Audi Nederland en mocht samen met andere Nederlandse journalisten aan tafel aansluiten bij Tom Kristensen, Mattias Ekström en Dr. Ullrich. Vaak zijn dit soort gelegenheden een ‘moetje’ voor de coureurs, iets wat er nu eenmaal bijhoort en lijdzaam wordt ondergaan. Veel coureurs stralen dat dan helaas ook uit.

 ulrich


Maar gezegd moet worden dat zowel Ekström, Kristensen als Dr. Ullrich zeer positief aanwezig waren en uitgebreid de tijd namen om iedereen te woord te staan.

Daarbij kwamen zij tot een aantal opmerkelijke uitspraken. Mattias Ekström bijvoorbeeld heeft geen enkele aspiratie om ooit in de Formule 1 terecht te komen. ‘It’s not that I don’t like Formula 1, I dislike Formula 1’, was zijn veelzeggende commentaar. De emotie waarmee hij deze uitspraak deed gaf aan dat hij werkelijk weinig op heeft met de sport die door velen als het hoogst haalbare wordt beschouwd. ‘Voor mij is DTM echt de absolute top. Ik wil minimaal 7 keer kampioen worden en pas dan zal ik aan iets anders gaan denken. En dat zal dan zeker geen Formule 1 zijn. Ik heb ooit rally gereden en dat is voor mij een logisch vervolg.’


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet