Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Speed niet te stoppen, Meijer beste NederlanderIn het LG Super Racing Weekend op het circuit van Hockenheim werden vandaag de zevende en achtste race van de Euroseries Formule Renault 2000 gereden. Nadat in de eerste race vanochtend Junior Strous verraste met een vierde plaats, kwam Paul Meijer kwam in de tweede race als vijfde over de finish.
 

Tekst: PR/Marco Antheunisse - Foto's Chris Schotanus

Junior Strous reed voor de tweede keer bij het Duitse team Motopark Academy. Daar waar Junior twee zesde startplaatsen claimde, reed zijn teamgenoot Scott Speed twee pole positions. Strous was daarmee veruit de beste landgenoot, want Paul Meijer kwam niet verder dan twee dertiende plaatsen, vlak voor Xavier Maassen. Yelmer Buurman bevond zich verder in de achterhoede.

Na de eerste race was Junior Strous niet ontevreden: "Je moet je in zo'n team toch eerst waarmaken. Nu hebben ze gezien dat ik de capaciteiten heb om podiumplaatsen te pakken. Hun houding naar mij is nu ook ineens heel positief", vertelde hij kort na de race.  In de tweede race kwam Junior Strous er echter niet meer aan te pas. Lang reed hij op de vijfde plaats rond maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de tiende stek. Eerst werd hij gepasseerd door Paul Meijer, even later ging Strous zelf ook nog eens in de rondte.  Paul Meijer was ook op Hockenheim weer in de tweede race veel sterker dan in de eerste race. In de eerste worstelde hij met een slecht liggende auto, maar na enige aanpassingen liep die in de tweede manche perfect. "Ik had zelfs Reinhard Kofler wel kunnen pakken maar dan waren we er misschien samen vanaf gegaan. En dat leek me niet zo'n goed plan", vond Meijer, die buitengewoon blij was met zijn vijfde plaats. Xavier Maassen had in de eerste race nog de nodige posities goedgemaakt, waarmee hij demonstreerde dat het vernieuwde circuit veel mogelijkheden tot inhalen biedt. Maassen finishte als tiende, wat hem zijn eerste wedstrijdpunten opleverde. In de tweede race werkte hij zich van de 19e naar de 13e plaats op maar werd toen aangereden, waarna hij met een lekke band uitviel.

 

Ook Yelmer Buurman had in de eerste race veel posities goedgemaakt, in de tweede race kampte hij met bandenproblemen en zat er helaas niet meer in dan de 19e plaats. De eerstvolgende Europese krachtmeting is in het Pinksterweekend. De Nederlanders zullen dan gaan pendelen tussen het circuit van Brno en de eigen Zandvoortse thuishaven, waar de Pinksterraces worden gehouden.

Uitslag race 2 Formule Renault 2000
zaterdag 15 mei 2003, Hockenheim

1. Scott Speed 17 ronden in 28.35,816
2. Simon Pagenaud op 4.002
3. Pascal Kochem op 4.978
5. Paul Meijer op 11.248
10. Junior Strous op 20.830
19. Yelmer Buurman op 50.939 

Stand na acht races
1. Simon Pagenaud 142
2. Scott Speed 126
3. Pastor Maldonado (It) 100
9. Paul Meijer 54
16. Junior Strous 18
24. Xavier Maassen 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet