Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Speed wint, Strous vierdeWe weten nu waarom Speed zo snel is...

Vertrokken van pole position had de Amerikaan Scott Speed een superstart. Hij pakte direct een aantal meters en zette daarmee de trend voor de race. Junior Strous, als beste Nederlander vertrokken van een zesde positie, had een goede start waarbij hij zijn positie kon behouden. Pascal Kochem, naast Speed op de eerste startrij, viel in de eerste ronde terug naar een vierde plaats. 

Tekst: Marco Antheunisse - Foto's: Chris Schotanus

In de tweede ronde verloor Reinhard Kofler, opdat moment op een derde plaats achter Colin Fleming, de controle over zijn auto. Hij ging hard de baan af en moest zijn race beëindigen. Paul Meijer, gestart vanaf een dertiende plaats, viel ver terug naar een uiteindelijk 21e plaats.De strijd voorin was niet al te spannend, Scott Speed liep de eerste ronden steeds verder weg. De enige strijd vond plaats om de tweede plaats. In ronde zes wilde Colin Fleming iets teveel, spinde en verloor bijna tien posities. In de resterende ronden wist hij wild sturend terug te vechten naar de zesde plaats. Pagenaud, Kochem en Strous profiteerden, maar Strous kon niet bij hen aansluiten. Hij reed inmiddels wel op een vierde plaats, maar kon niet van de strijd voor hem gebruik maken om dichterbij te komen. De enige strijd vond dus plaats tussen Kochem en Pagenaud, waarbij Kochem de sterkste bleek. Echt op het scherpst van de snede was dat gevecht niet, Pagenaud leek zich meer te bekommeren om de stand in het klassement dan om een positie.
Xavier Maassen werkte zich op van een vijftiende startplaats naar de tiende plaats, teamgenoot Yelmer Buurman naar de dertiende.

Uitslag race 1 Formule Renault 2000
zaterdag 15 mei 2003, Hockenheim

1. Scott Speed (Motopark Academy)   
2. Pascal Kochem (Jenzer Motorsport)  
3. Simon Pagenaud (Graff Racing)  
4. Junior Strous (Motopark Academy)  
5. Marc Walz (Motopark Academy)  
6. Colin Fleming (Jenzer Motorsport)  
7. Bruno Fechner (Kern Motorsport) 
8. Dominique Claessens (JD MOTORSPORT)
9. Michael Ammermuller (Jenzer Motorsport)  
10. Xavier Maassen (AR Motorsport) 
13. Yelmer Buurman (AR Motorsport)
18. Paul Meijer (AR Motorsport)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet