Porsche Cups

Porsche Supercup: Geen rol van betekenis voor Nederlanders

Met zes Nederlandse deelnemers heeft de Porsche Supercup dit seizoen een oranje tintje gekregen. Helaas komt dat er op het podium nog niet helemaal uit, hoewel ook de race op het "Circuit de Catalunya" in Spanje in het voorprogramma van de Formule 1 erg competitief en spectaculair bleek.  

Pech voor Huisman

Patrick Huisman kwalificeerde zich als beste Nederlander op een zesde plaats. "Het is een uitdagende baan waar inhalen zeker niet onmogelijk is" zei Patrick voorafgaand aan de wedstrijd. Al in de opwarmronde bleek het voor Huisman een moeilijke race te worden toen hij de pits in kwam met een technisch probleem. "Ik zag het ABS lampje op mijn dashboard oplichten en dacht direct aan een technisch mankement. Ik heb dan ook direct getest of het ABS systeem daadwerkelijk defect was door in de opwarmronde voor een bocht flink te remmen. Toen de banden blokkeerden wist ik genoeg en ben ik direct de pitstraat in gereden."

Zodoende moest Patrick de race vanuit de pitstraat aanvangen. "Van achteraan het veld kon ik enkele rijders inhalen, waaronder Marcel Kesseler, Evert Kroon en Michael Bleekemolen. De dertiende plaats van dit weekeinde is uitermate teleurstellend en ik hoop dan ook de volgende race in Monaco veel beter te scoren," aldus een teleurgestelde Patrick na de race.  

Hoge verwachtingen

Na zijn vijfde plaats op het circuit van Imola waren de verwachtingen rond Sebastiaan Bleekemolen hooggespannen. Hij begon de tweede race van de Porsche Supercup vanaf de negende startpositie. "Na de start lag ik achtste, tot ik in de eerste bocht een tik kreeg van David Saelens en ik even naast de baan terechtkwam", vertelde Sebastiaan over de start. "Ik hervatte de race als elfde, later kon ik nog twee plaatsen goedmaken. Door mijn uitstapje na de start verloor ik de aansluiting met de kop. Mijn auto was goed, ik reed dezelfde tijden als de rijders op de vijfde en de zesde plek."  
Met een uiteindelijk negende plaats finishte Sebastiaan als beste Nederlander in het internationale veld. "Vandaag eindigde ik vlak achter Christian Menzel en vlak voor Dominik Farnbacher, de nummers twee en drie op Imola. Zo klein zijn de verschillen."  

Anonieme race
De overige Nederlanders reden een vrij anonieme race in de achterhoede van het veld. Evert Kroon en Simon Frederiks raakten elkaar bij de start. Frederiks finishte niet, Michael Bleekemolen werd veertiende achter Patrick Huisman, Marcel Kesseler werd zeventiende, Evert kroon achttiende. De race werd gewonnen door Henzler, voor Graf en Huisman's teamgenoot Zampedri. 

Uitslag race Porsche Supercup
9 mei 2004, Barcelona

1. W. Henzler, (Du), Infinion - Team- Farnbacher PZM
2. K. Graf, (Du), Tolimot Motorsport
3. A. Zampedri, (It), DeWalt Racing - PZRO - J. Alzen
4. D. Werner, (Du), Infinion - Team- Farnbacher PZM
5. J. Bergmeister, (Du), Porsche AG
6. A. Montermini, (It), Walter Lechner Racing School Team
7. D. Saelens, (Be), Kadach Racing Team
8. C. Menzel, (Du), Tolimit Motorsport
9. S. Bleekemolen, (Ned), Team Bleekemolen
10. D. Farnbacher, (Du), Infinion - Team- Farnbacher PZM
13. P. Huisman, (Ned), DeWalt Racing - PZRO - J. Alzen
14. M. Bleekemolen, (Ned), Team Bleekemolen
17. M. Kesseler, (Ned), Jetstream Motorsport
18. E. Kroon, (Ned), Team Bleekemolen 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet