Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

ZTC: Pech en succes voor NederlandersDe tweede manche van de ZTC (Zolder Touring Cup) Endurance series leverde voor de Nederlandse afvaardiging pech en podiumplaatsen op.
Pole-sitter Jean Pierre Verhoeven met de Andre van Hoof Speedlover Porsche 996 GT3 behoorde tot de meest prominente uitvallers, terwijl de combinatie Rob Fryns/Rene Wijnen in de US Carworld Clio wegens aanduwen in de pits getrakteerd werden op een record Stop/Go van maar liefst 10 minuten ! Jan Jacobs won samen met de Duitser Oliver Brinkmann de Toerwagencategorie in een BMW M3.

Tekst en foto: Willem J.Staat.

NederlandersDe openingsfase van de ZTC 4 uurswedstrijd werd volledig gedomineerd door de Speedlover Porsches van het team van Andre van Hoof. Jean Pierre Verhoeven pakte direct de kop en controleerde vanaf het begin de wedstrijd. Verhoeven moest echter een niet geplande pitstop maken doordat een bumper in de band had gesneden. Nadat men de zijpanelen verwijderd had kon Verhoeven zijn weg vervolgen, maar hij moest tenslotte met een kapotte cardanas opgeven. "Jammer, er had zeker meer ingezeten", aldus een teleurgestelde Verhoeven.Ook de RTM Porsche van Penders-Van Roeij kampte met hetzelfde probleem. Een lichtpuntje voor Verhoeven was dat zijn directe rivalen, de Porsche van Guy Kersten en Kelly Jamers eveneens de strijd moest staken. De tweede Speedlover Porsche finishte uiteindelijk als tweede met de combinatie Rudy Janssen/Jonathan Tonet(B/B).

De wedstrijd werd overall gewonnen door de combinatie Tony Kevers/Jean Marie Dehaye, eveneens met een Porsche. De Toerwagencategorie leverde een verdiende overwinning op voor de combinatieOlly Brinkmann/Jan Jacobs in een BMW M3, terwijl de US Carworld BMW M3 in de allerlaatste ronde met een kapotte cardanas stilviel, maar alsnog als vierde in de T2 categorie geklasseerd werd. In de T4 categorie(eveneens Toerwagens) behaalde de Clio van  Armand Essers en Daniel Robroeks voor het team van US Carworld de tweede plaats. Voor de 21 jarige Daniel Robroeks, afkomstig uit de karting, was dit pas zijn tweede circuitwedstrijd.De tweede Clio van het US Carworld Team kampte met problemen met de startmotor wat een record Stop/Go van 10 minuten opleverde, alsmede heftige discussies van de teamleiding met de wedstrijdleiding. Het openen van de motorkap in de Stop/Go Area leverde vervolgens nog een extra Stop/Go op.

Uitslag:
1. Tony Kevers/Jean Marie Dehaye(B/B) Porsche 993 4.00.26.188  130 ronden
2. Rudy Janssen/Jonathan Tonet(B/B) Porsche 993   130 ronden
3. Jef en Bart van Samang(B/B)    Marcos Mantis  130 ronden
4. Ronald Vetters/Johan Peeters(B/B) Porsche 993   129 ronden
5. Oliver Brinkmann/Jan Jacobs(D/NL) BMW M3   127 ronden(winnaars T2)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet