DTM

ADS: DTM: Estoril

Zoals bij elke DTM wordt er voor de start een hele grid opgebouwd waar naast de teams en rijders, gasten, sponsoren en VIP welkom zijn. Naast de auto van Jeroen Bleekemolen loopt v.l.n.r. Andre Venema (AD), Allard Kalff, Jeroen Maas (Opel Nederland) en Jeroens vriendin Judith. 

 

SWR3, een Duitse radiozender, had zaterdagavond een grote partynight georganiseerd op het pitdak. Een aantal prijswinnaars waren vanuit Duitsland ingevlogen en beleefden een heel bijzonder weekend. Op de grid was uiteraard ook de mascotte van SWR3 aanwezig. Best warm in zo'n pak hoor! 

 

In het bijprogramma reed de Honda BPI cup. Even was er sprake van dat Jenson Button het evenement zou bijwonen in het kader van een PR actie. Helaas is dat gisteren afgezegd. Hoewel de klasse op zichzelf niet spectaculair te noemen is, is de rij neusjes wel leuk. 

 

Steeds meer mensen in en buiten de paddock zijn van mening dat het DTM steeds meer "formule1 trekjes" begint te vertonen. Ondanks het magere bezoekersaantal hier in Estoril, zo'n 20.000 mensen, mag de klasse zich in een steeds grotere belangstelling wentelen. En daar hoort natuurlijk ook een state of the art safety car bij. Niet met Maylander zoals gewend maar met Peter Lux.

  

De Brit Lewis Hamilton neemt af en toe ook zijn kleine broertje mee naar het paddock. De kleine man is lichamelijk gehandicapt maar dat weerhoudt hem er niet van de gehele paddock te terroriseren en allerlei "pratical jokes" uit te halen. Geen wonder dat Lewis beretrots is op zijn broer. 

 

Weer een leuk lijntje......

  

Het management van Christijan Albers was uitermate tevreden met de eerste DTM 2004 zege van hun telg. 

 

Tekst en fotografie: Boudewijn Pieters
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet