Formule Renault 3.5

Formule Renault V6: Race gestopt na hevige regenval

De tweede race van de Formule Renault V6 op het circuit van Magny Cours is gestopt wegens hevige regenval. De beslissing van de wedstrijd organisatie viel nadat het startveld verschillende ronden achter de safety car had afgelegd. Het was te gevaarlijk om te starten omdat het regenwater het circuit had veranderd in een grote watermassa.
 

De tweede race werd van achter de pace-car gestart omdat het heftig regende. Tijdens de lange pauze op de startgrid was Jaap van Lagen de enige die zijn wagen in regenafstelling had gezet. Maar na vier ronden achter de pace-car hield de wedstrijdleiding het voor gezien, tot ontzetting van Van Lagen. "Ik was de enige voorin met de goede wagenafstelling en op het moment van afblazen regende het al niet meer. Ik denk dat ik hier gewoon had kunnen winnen als we nog een aantal ronden hadden kunnen racen. Ik baal hier echt heel erg van", zei de telerugestelde Jaap. 
De organisatie besloot de racestand na twee ronden te nemen en daarvoor halve punten te geven. Zodoende krijgt Jaap van Lagen er vijf punten bij, maar echt tevreden kan hij daarmee niet zijn. 
In de uitslag van de race op zaterdag is Neel Jani uit de uitslag gehaald wegens technische onrechtmatigheden. Jaap van Lagen is daardoor officieel vijfde geworden.

Uitslag Formule Renault V6, Sprint race

1. Giorgio Mondini
2. Bruce Lorgere Roux
3. Stefano Proetto
4. Swen Barth
5. Robbie Kerr
6. Jaap van Lagen

Stand
1. Ryan Sharp 127
2. Giorgio Mondini 89
3. Andrea Belicchi 78
4. Robert Bell 60
5. Robbie Kerr 58
8. Jaap van Lagen 45

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet