Belcar

Eurotech Racing terug in Belcar met Marcos Mantis

Eurotech Racing maakt zijn rentree in Belcar, het toonaangevende Belgisch GT-kampioenschap. Het team uit Venlo-Blerick zet een Marcos Mantis in voor Wim Noorman (Horst) en Danny van Dongen (Zandvoort). Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen neemt het team deel aan de Final 6, de finale van het Winter Endurance Kampioenschap op 6 maart op Circuit Park Zandvoort. De Eurotech Racing Marcos Mantis weegt 1100 kilo en wordt aangedreven door een ruim 500 pk sterke Ford V8.

 Eurotech racing


Tekst en foto: PR

Eurotech Racing debuteerde in 2003 met succes in Belcar. Het team behaalde met de in eigen beheer ontworpen en gebouwde Marcos Mantis enkele vierde en vijfde plaatsen in de snelste klasse GTA van het zeer competitieve kampioenschap. De jonge Danny van Dongen won bovendien de Belcar Junior-titel. "Dat was een goed debuut", blikt Wim Noorman terug. "Temidden van de ervaren, gevestigde orde hebben we een sterke indruk achtergelaten.”

Onder meer vanwege de drukke zakelijke beslommeringen van teameigenaar Noorman kwam Eurotech Racing vorig jaar niet in actie. Op de achtergrond werkte het team echter hard door aan de doorontwikkeling van de Marcos Mantis.
Het team keert nu terug in Belcar. "De afgelopen maanden hebben we ons op de diverse internationale GT-klassen georiënteerd", aldus Noorman. "Onze conclusie is dat Belcar, na FIA GT, nog steeds het zwaarste GT-kampioenschap is. Belcar is kwalitatief en kwantitatief een erg sterke klasse. Daarom zijn wij dit jaar weer van de partij."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet