Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

ADS: Belcar achter de schermen

De overbekende heren van Dunlop waren uiteraard ook van de partij. Goed geluimd als altijd zijn ze niet voor een kleintje te vangen ook al geven ze dat aan! 

Tekst en fotografie: Boudewijn Pieters

  

Tijdens de warming up van de Belcar op de zondagochtend ging de Corvette C5R van Goossens/ Lamot alles behalve rechtdoor. Franz Lamot ging na de paddockchicane te vroeg op het gas en dit kunstwerkje is er het resultaat van. In allerlijl werden nieuwe onderdelen gehaald om de schade te repareren. Dit lukte de technische staf ook en een paar uur later was de Corvette weer van de partij. 

  

Een typisch Zolder plaatje: de overbekende frisdrankreclame en op het pitdak een flink aantal toeschouwers. 

  

Net zoals vorig jaar gaf Nissan Belgie de verzamelde pers kans te genieten van een luxe lunch.

   

De kreeft, krab, scampi's en zalm werden tezamen met een glaasje champagne genuttigd door de heren en dames. Lekker!

   

Het team van Jos Menten had voor deze gelegenheid een box boven de pitlane gehuurd. De verzamelde gasten en sponsoren stelden dit gebaar bijzonder op prijs. Aan de wand hing een aantal opnames en deze opname van Autosport.nl kon op veel belangstelling van de dames rekenen. 

  

De nieuwe mediaruimte gaf onbedoeld een aparte blik op de zaak. Het vormt een grote spiegel en de mensen in de pitstraat kunnen als ware het een groot live screen in spiegelbeeld zien hoe de coureurs de eerste linkerbocht ingaan, of juist ook niet.......

  

Koen Wauters, broer van Kris en beide bekend van de Belgische band, Clouseau had in de pitstraat nogal wat last van amoreuze gevoelens.

   

De verwachte bezoekersaantallen waren hoog en de organisatie van het circuit meldde dan ook triomfantelijk dat er 39.000 bezoekers aanwezig waren op het circuit. Het was dan ook een drukte van jewelste in de paddock. Een iemand had dit al ruim van te voren voorzien en deze meneer had dan ook al zaterdagochtend zijn plekkie goed afgebakend! 

  

Het meeste schone, verzorgde en hygiensche coureursteam is ongetwijfeld dat van Selleslagh Racing Team. Wat wil je ook anders met sponsoren zoals Ambi Pur en Williams scheercreme? De tribune tegenover de pitstraat zat goed vol ( foto: Tim Bohme)

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet