NK Formule Renault

NK Formule Renault: Soms zit het mee, soms zit het tegen (lang)
De ervaren rotten Ricardo van der Ende en Xavier Maassen wonnen elk een race van de Formule Renault 2000 tijdens de NAV Voorjaarsraces op TT Circuit Assen. De jonge karttalenten, die dit seizoen hun kart voor een Formule Renault 2000 verruilen, maakten ook indruk. Carlo van Dam vertrok in de eerste race van pole position en reed in de tweede wedstrijd een weergaloze inhaalrace, Renger van der Zande eindigde op het podium.
 

Tekst: Laura Postma en Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra en Ronald Fleurbaaij

 
Renger van der Zande 

Het was niet alleen maar feest. Het startveld telde een magere dertien auto's, Junior Strous miste motorvermogen en kon geen rol van betekenis spelen en Ricardo van der Ende miste een race door een kapotte aandrijfas.

Na het geweldige duel op Circuit Park Zandvoort tussen Ricardo van der Ende en Junior Strous werd hoopvol uitgekeken naar de derde en vierde race van de Formule Renault 2000 op TT Circuit Assen. De eerste slag was voor Carlo van Dam. Het voormalige lid van het Renault Driver Development-programma stelde brutaal de pole position veilig. Dat leverde hem de felicitaties op van Jarno Trulli, in wiens kartteam Carlo in 2002 heeft gereden. Ricardo van der Ende volgde op slechts 0,074 seconde met de tweede tijd, voor de teamgenoten Xavier Maassen en Yelmer Buurman. Maassen had mogelijk verder naar voren kunnen staan, maar hij koos ervoor om twee nieuwe banden voor de eerste race te bewaren en deze dus niet in de kwalificatiesessie in te zetten. Zijn doel: in de eerste race de snelste raceronde rijden en zo de pole voor de tweede wedstrijd veiligstellen.


Carlo van Dam 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet