FIA F3000

F3000: Podium voor Robert Doornbos in eerste race

"Dit is een droomresultaat" zei een uitermate tevreden Robert Doornboos na het binnenhalen van de derde plaats in zijn eerste FIA International F3000 race op het circuit Enzo e Dino Ferrari in Imola. Alleen zijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi en Enrico Toccacelo wisten voor hem te finishen. 

"Fysiek had ik het op een gegeven moment best lastig. Toen riep ik mezelf toe: 'dit is waar ik het voor doe. Ga ervoor.' Ik ben zo blij dat het gelukt is", straalde Robert Doornbos.

Met een zesde tijd in de kwalificatie was Doornbos de beste rookie. Bij de start wist hij Tomas Enge meteen te passeren. De derde positie kreeg Doornbos mede dankzij zijn pitcrew in de schoot geworpen, toen hij in de 15e ronde binnenkwam voor nieuwe banden. Door een supersnelle pitstop pakte hij nog eens twee posities. In de overig 16 ronden van de race probeerde de Duitser Tony Schmidt meerdere malen Doornbos te passeren, maar echt in gevaar kwam zijn podiumplaats niet meer.

Vitantonio Liuzzi neemt zijn teamgenoot nu zeker serieus. Dat bleek al voor de race, toen Liuzzi Doornbos anders benaderde dan tijdens de wintertests. Toen voorzag Liuzzi hem nog van nuttige informatie, maar nu moest Doornbos het allemaal zelf maar uitzoeken. Het verschil op de finish was nu nog groot, maar het is goed te bemerken dat hij gevreesd wordt.

Uitslag race 1, FIA International Formule 3000 kampioenschap, Imola
1. Vitantonio Liuzzi Arden International 52:46.960 (10 punten)
2. Enrico Toccacelo BCN + 08.863 (8 punten)
3. Robert Doornbos Arden International + 31.086 (6 punten)

Tekst: PR
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet