Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Banden gesprek van de dag (lang)



Verrassing

Wij nemen het u niet kwalijk als u nog nooit van Wilko Becker en Frank Wildschut heeft gehoord. Beide heren maakten afgelopen winter hun autosportdebuut in het Winter Endurance Kampioenschap en kozen vervolgens voor de SEAT Cupra Cup. Ze komen uit voor Orbit Autosport (Verschuur). Gestart als twaalfde, reed het tweetal tussen alle ellende door naar de koppositie en won. "Onze auto was top", aldus de beduusde Becker. "We hadden geen bandenproblemen, we hebben de hele race op één setje gereden."

Becker en Wildschut zijn door Jaap van Lagen met het racebacil besmet. Becker: "Jaap heeft ons in de autosport geïntroduceerd. Wij steunen hem ook als sponsor." Het tweetal had nog niet nagedacht over de vraag wie zondag, vanaf pole position, de sprintrace voor zijn rekening zou nemen. "We gaan eerst feesten, wie er morgen rijdt zien we later wel", aldus de overgelukkige winnaar.

Op de tweede plaats meldde zich de volgende verrassing. Pim Hoekzema en René Oudshoorn eindigden als tweede in hun eerste race met hun SEAT. Beiden komen uit de Merwede Springs Golf Cup. "Gisteren (vrijdag,red.) hebben we de eerste meters met onze auto gereden, nu worden we tweede. Ongelofelijk", vond Oudshoorn. "Jan Kooter van Garage Allround heeft onze auto opgezet. Dat heeft hij goed gedaan, want we hadden nul problemen. Kees van de Vendel en Robert Heuser hebben ons een plekje in hun tent aangeboden. Zo konden we op het laatste moment hier ons debuut maken." Wat is het geheim van het ervaren duo, dat als dertiende aan de race begon? Oudshoorn: "We hebben de curbstones gemeden, verder hebben we constante tijden gereden. Pim en ik zijn even snel." Ook Pim en René reden de race zonder bandenwissel uit. Het kan dus wel.

De equipe Frank van den Berk/William Kapteijns presteerde iets onmogelijks. Als twintigste gestart, eindigden ze als derde op het podium!





Eq. Latour/Kolen had zaterdag al het geluk om zonder schade de snelle Ramshoek te verlaten. Dit geluk hield zondag op.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet