SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Banden gesprek van de dag (lang)

 Tijdens de Paasraces is er al veel gesproken over de Matador-banden waar de SEAT Cupra Cup op rijdt. Zie hiervoor het betreffende raceverslag op AUTOSPORT.NL. Dit alles viel echter in het niet bij wat er allemaal op TT Circuit Assen plaatsvond. De banden gingen achter elkaar lek en verloren één voor één delen van hun loopvlak. Teveel camber, te lage bandenspanning, teveel over de kerbstones rijden: wat de reden ook is, dit mag niet gebeuren.

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Ronald Fleurbaaij en Gerrie Hoekstra

Cupmanager Geert Vermeer neemt het voor de rijders en de teams op. "Het vertrouwen in Matador is tot een dieptepunt gedaald", liet Vermeer alle deelnemers aan de SEAT Cupra Cup schriftelijk weten. Een goede actie. Geen goedpraterij of proberen om recht te praten wat overduidelijk krom is, maar gewoon aangeven dat het zo niet verder kan. De komende dagen wordt bekend of, en zo ja hoe, de merkencup doorgaat met Matador.

Mogelijk ten overvloede: de SEAT Cupra Cup rijdt op banden van Matador en niet op bijvoorbeeld Dunlop of Michelin omdat SEAT-importeur Pon ook importeur is van de banden van de Continental groep, waartoe Matador behoort.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet