IndyCar

Div: Voormalig Champcar Rookie Monteiro domineert Nissan World Series

 

Voormalig Champcar Rookie Tiago Monteiro domineerde beide races meetellend voor de Nissan World Series in het Belgische Zolder  volledig, en leidt nu verrassenderwijs in het kampioenschap.
De ex-Champcar coureur had geen aanpassingsmoeilijkheden met de Dallara Nissan, in tegenstelling tot ex-Formule l coureur Ralf Firman, die zich met zijn optreden weinig geliefd heeft gemaakt bij het team van Gabord Reyco en de organiserende RPM organisatie.

Tekst Willem J.Staat.
Foto: Boudewijn Pieters.


Voormalig Champcar Rookie domienert Nissan World SeriesDe Portugees Tiago Monteiro won zowel de 18 durende Sprint-race, als de 26 ronden tellende hoofdrace (inclusief pitstops) van de Nissan World Series in het Belgische Zolder. "Ik was erg verbaasd dat ik in de eerste race zo snel een grote voorsprong op kon bouwen, eigenlijk was elke ronde een soort kwalificatieronde" vertelde de Portugees.Voormalig F-1 coureur Enrique Bernoldi eindigde als tweede in de eerste race, terwijl Narain Karthikeyan(IND) als derde het zwart-wit geblokt zag. De vierde plaats ging naar de Fin Heikki Kovalainen voor het Team van RC Motorsport. De Fin maakt tevens deel uit van het Renault Drivers Development Programme. In de tweede race startte Monteiro als derde met oude banden, en dichtte zichzelf eigenlijk weinig kansen voor een tweede overwinning toe.Maar een uitstekende strategie van het gerenenommeerde Carlin Motorsports Team bracht de Portugees andermaal aan de leiding, waardoor de Fransman Tristan Gommendy voor het team van Saulnier Racing naar de tweede plaats terugviel.Een verwoede poging van de Fin Heikki Kovalainen in de slotfase om Monteiro van de leiding te verdringen mislukte jammerlijk. Kovaleinen remde zichzelf uit, in de grindbak, maar eindigde uiteindelijk toch nog als tweede, terwijl Gommendy als derde eindigde. Narain Karthikeyan die als vierde eindigde had bij de sportcommissarissen heel wat uit te leggen, waarom hij de krik na zijn reguliere stop rondenlang meesleepte, terwijl Enrique Bernoldi bij het inrijden van de pits voor zijn bandenwissel ternauwernood aan een zeer zware crash ontsnapte, toen een andere deelnemer besloot plotseling toch zijn weg richting circuit te vervolgen ipv. de pitlane."Ik ben aan de BIG ONE ternauwernood ontsnapt" vertelde de Braziliaan, die uiteindelijk als 10e eindigde in de tweede wedstrijd. Hoewel er vraagtekens rondom de toekomst van de Nissan World Series bestaan, uitten diverse teammanagers zich toch redelijk positief voor de komende jaren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet